Ново возило за Народну кухињу

Комби „фијат дукато”, који ће служити за дистрибуцију ланч-пакета корисницима Народне кухиње, уручен је Црвеном крсту. По речима секретара Црвеног крста Драгана Лазића,

у Народној кухињи свакодневно се подели 336 оброка, а на другу локацију се дистрибуира 264.

– У приградским насељима је број ланч-пакета порастао са 400 на 800 за кориснике који нису у могућности да дођу до Народне кухиње – истакао је Лазић. – Зато ће нам ово возило бити преко потребно да поделимо намирнице, а најдаље место где ћемо ићи је Степановићево, које је удаљено 30 километара. Осим за ту намену, возило ће служити и за прикупљање и дистрибуцију хуманитарне помоћи на територији града.

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић сматра да је то возило изузетно неопходно за рад Црвеном крсту.

– Град Нови Сад је из буџета обезбедио 2,5 милиона динара за набавку тог комбија, који је и те како потребан и важан за реализацију свих хуманитарних акција које се организују – тврди Ћировић. – Морам да нагласим да је та организација заслужила не само то возило него и више од тога.

Шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић је рекао да је то за непуна два месеца још једно уручење кључева возила за установе чији Град Нови Сад није оснивач.

– Након возила које смо предали на коришћење Школи „Милан Петровић“ и Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, као и Окружном затвору, сада уручујемо кључеве још једног новог возила Народној кухињи, што само говори у прилог томе да актуелна градска власт води рачуна о свим грађанима Новог Сада – рекао је Петровић. – Црвеном крсту желим што више пређених километара, што безбеднију вожњу и што правовременији долазак на одредиште, на радост и задовољство свих корисника установе.

Т. Стојшин

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести