08. januar  2016. 19.27  | Izvor: FoNet

Medveđa ne zna ništa o novom prelazu

KOSOVSKA KAMENICA/MEDVEĐA -

Potpredsednik opštine Kosovska Kamenica Fatmir Matoši dobio je zvanični dopis iz kabineta ministarke za dijalog u Vladi Kosova Edite Tahiri da će se Priština angažovati na obezbeđivanju uslova za otvaranje prelaza Kapija, kod sela Svirce između opština Medveđa i Kamenica.

U dopisu iz kabineta Tahiri, u koji je FoNet imao uvid, navodi se da je Vlada Kosova odlučila da započne proces eksproprijacije zemljišta sa kosovske strane, na kojoj će biti izgrađen novi prelaz.

Dopis je potpisao viši politički savetnik u kabinetu Edite Tahiri Dren Zeka.

U opštini Medveđa kažu da nisu dobili nikakvo obaveštenje o aktivnostima na otvaranju tog prelaza.

Otvaranjem tog prelaza značajno bi se skratio put, ne samo između sela sa kosovske i srpske strane, već i između Medveđe i Kosovske Kamenice i Gnjilana, a skratio bi se i put od Medveđe do Bujanovca i Preševa.

Broj komentara: 1

Njegos Dragovic  12. 01. 2016. | 16:41
Medvedja ne zna ništa o prelazu, jer je na sceni fašizacija i uzurpacija vlasti. Administrativni prelaz je mogućnost i šansa za trgovinu, ali se mora obezbediti sigurnost i zaštita transporta robe, ljudi i kapitala. U opštini Medveđa sa trenutnim kadrovskim rešenjima nije moguće očekivati bolji odnos prema poreskim obveznicima, jer je interes kratkog daha. Cilj je preko noći stići do fotetlje i uteći dok se raspiše poternica.
Nema sistema za zapošljavanje, progarama za poljoprivredu, za resurse u Lecu, Tularu, u Sijarinskoj banji, pa kad se gleda ko iza koga stoji. Ne mogu svi da budu premazani, ima i poštenih. Ja ne mogu da se zaposlim u Medveđi nigde, iako sam diplomirani inženjer, iako sam završio dva fakulteta, iako imam dva mastera i sve na državnom univerzitetu, u Beogradu, pa sam još i nepodoban jer nisam član partija. Evo, javno prozivam predsednika opštine da se oglasi povodom ovoga!
Nisam i neću nikad biti ološ kao što su oni. Ovo je uzrok iseljavanja, gubljenja države!