08. januar  2016. 20.37  →  23.25 | Izvor: Beta

Pobede PAO-a i Lokomotive, poraz Žalgirisa

KUBAN -

Košarkaši Lokomotive Kuban pobedili su večeras na svom terenu Efes sa 78:77 (13:21, 24:22, 16:16, 25:18), u utakmici drugog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili drugu pobedu.

Lokomotivu je do pobede prevodio Malkolm Dilejni sa 25 poena, pet skokova i pet asistencija, Entoni Rendolf postigao je 16 poena i imao je devet skokova, a Viktor Klaver 12 poena i šest skokova.

U ekipi Efesa, koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Ivković, Tomas Ertel bio je najefikasniji sa 16 poena, dok je Derik Braun dodao 15 poena, 11 skokova i četiri asistencije. 

Efes je vodio većim delom utakmice, ali je u završnici domaći tim uspeo da se primakne pa su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Ertel je 46 sekundi pre kraja sa linije za slobodna bacanja izjednačio na 75:75, a u narednom napadu Rajan Brokhof pogodio "trojku" za novo vođstvo Lokomotive. Ertel je posle toga ponovo pogodio oba slobodna bacanja i smanjio na 77:78.

Košarkaš Efesa Donte Drejper je zatim fauliran, promašio je oba slobodna bacanja, ali ekipa Dušana Ivkovića nije iskoristila poslednji napad, pošto je Braun promašio "trojku".

Lokomotiva sada ima dve pobede u dva kola, a Efes po pobedu i poraz.

Brose Baskets ubedljivo pobedio Žalgiris

Košarkaši Brose Basketsa pobedili su večeras na svom terenu u Bambergu litvanski Žalgiris sa 96:63 (24:13, 25:16, 22:23, 25:11), u utakmici drugog kola Grupe F i ostvarili prvu pobedu.

U nemačkom timu šestorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Janis Strelnijeks sa 19 poena. Nikos Zisis dodao je 18, a Nikolo Meli 15 poena.

U ekipi Žalgirisa Olivije Hanlan postigao je 17 poena, a Janis Vujukas 12 poena.

Brose je ostvario prvu pobedu u Grupi F, a Žalgiris je pretrpeo drugi poraz.

U trećem kolu u petak, 15. januara, Brose će igrati u Atini protiv Olimpijakosa, a Žalgiris u Madridu protiv Reala.

Panatinaikos pobedio Unikahu

Panatinaikos je večeras u Atini pobedio Unikahu sa 68:66 (21:17, 16:16, 21:22, 10:11), u utakmici drugog kola Grupe E i ostvarili prvu pobedu u grupi.

Najefikasniji u ekipi Panatinaikosa, koju sa klupe predvodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, bio je Dimitris Dijamantidis sa 17 poena uz sedam asistencija, dok je Saša Pavlović postigao 10 poena.

Džejms Gist postigao je sedam poena i imao je sedam skokova, a srpski reprezentativci Miroslav Raduljica i Ognjen Kuzmić dodali su po šest poena.

U španskom timu najefikasniji je bio Džamar Smit sa 22 poena i jedini je igrač s dvocifrenim brojem poena. Edvin Džekson i Danijel Dijes postigli su po osam poena, a srpski košarkaš Nemanja Nedović dva poena.

Panatinaikos i Unikaha posle dva kola imaju skor od po jedne pobede i poraza.

U narednom kolu u četvrtak, Panatinaikos će u Atini igrati protiv Crvene zvezde, a Unikaha na svom terenu u Malagi dočekaće zagrebačku Cedevitu.

Tagovi
Srodne vesti