Partizan posle drame srušio Cibonu u košarkaškom klasiku

Đ.Matić

10. 01. 2016. u 21:13

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu zagrebačku Cibonu sa 85:82 (26:23, 22:19, 25:17, 12:23) u utakmici 19. kola Jadranske lige i prekinuli niz od četiri poraza u regionalnom takmičenju

Партизан после драме срушио Цибону у кошаркашком класику

ŠOK terapija je počela da daje rezultate već na prvom takmičarskom koraku. U debitantskom meču sa Aleksandrom Džikićem na trenerskoj klupi, košarkaši Partizana su posle velike drame pobedili Cibonu (85:82) i tako najavili mirnije dane u borbi za opstanak u ABA ligi.

Od podbacivanja je bilo primetno da je iskusni stručnjak uneo ne samo taktičke promene u crno-belom timu, nego je i značajno uticao na uzdizanje morala. "Leteli" su Džons i društvo po terenu, kao da je u pitanju borba za titulu. Nije uspevao da ih zaustavi ni izuzetno raspoloženi Rozić. Gotovo sa svake pozicije je "cepanjem" mrežice pokušao da "saplete" zahuktali "parnji valjak". Ali nije uspeo. Kako je utakmica odmicala, Partizan je izgledao sve čvršće i sve snažnije.

Enormna energija koja je izbijala iz crno-belih videla se i u konstantnim letovima iznad oba obruča, ostavljajući zagrebačkom rivalu tek "mrvice". Zaljuljao je nekadašnji evropski šampion iz Beograda nekadašnjeg kontinentalnog prvaka iz Zagreba sredinom poslednje deonice. Samo je bilo pitanje kada će četa Damira Mulaomerovića da padne. Dodatnu nervozu Zagrepčanima uneo je i prvi čovek kluba Aleksandar Petrović, koji je zbog povika na sudije morao da bude udaljen iz dvorane.

Činilo se da će crno-beli možda i rezultatski poniziti velikog protivnika. Ali odjednom, početkom poslednjeg perioda, kao po navici, bespotrebno se uvukao strah u linije Partizanovog napada. Lopta više nije htela u koš. Uzaludni su bili silni ofanzivni pokušaji kada je ponestalo ideje.

Gotovo da nije bilo nikoga u dvorani bez ubrzanog pulsa kada su gosti na leđima odličnog Žižića stigli do potpunog preokreta. Ali ovog puta u crno-belima je kucalo pobedničko srce. Nisu želeli reprizu nekih prethodnih poraza, koji su ih vukli na dno tabele. Zategli su odbranu i potom s linije penala presudili Zagrepčanima.

Sada se lakše diše, pogotovo što će crno-beli kvantitativno i kvalitativno biti jači za Derela Vilijamsa.

PARTIZAN NIS 85

CIBONA 82

DVORANA: "Pionir". Gledalaca: 6.000. Sudije: Javor (Slovenija), Bijedić (BiH), Majkić (Slovenija).

PARTIZAN NIS: Cvetković 8 (3 sk., 6 as.), Aranitović 3, Džons 14 (18-5 za dva, 11 sk.), Murić 11 (5 sk.), Marinković 11, Vitkovac 15 (12 sk.), Đumić 5, Koprivica, Magdevski, Milutinović, Vrabac 10 (2 sk.), Vilson 8 (2 sk, 5 as.).

CIBONA: Florens 8, Krušlin 6, Hukić 3, Uljarević, Šiško, Rozić 20 (4-4 za dva, 4-3 za tri, 6-3 sl. bacanja, 4 sk.), Slavica 5 (4 sk., 3 as.), Joksimović 6, And. Žižić 11 (4 sk.), Ant. Žižić 12 (9 sk.), Siriščević 11.

Po četvrtinama: 26:23, 22:19, 25:17, 12:23.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragan Vračar

10.01.2016. 22:05

Odlicna utakmica, odmah se vidi da trener zna sta radi...borbenost u odbrani i brzina u napadu...Ogromna podrska Grobara jos jednom je pokazala da je Partizan najveci klub sa ovih prostora i kao takav nikada nece i ne moze propasti bez obzira na zelje pojedinaca...Svaka cast momci, samo tako nastavite a za podrsku ne brinite! Volim ga ko oka dva...

Cipela

10.01.2016. 23:27

Svaka cast na borbi momci,odmah se vidi koliko Dzile znaci ovoj mladoj ekipi...bice ovo sve bolje i bolje!Jedino je malo problematicno,zato sto sam srcani bolesnik,kada ugledam Djumica kako ulazi u igru,dozivljavam klasican transfer blama u kombinaciji sa tahikardijom,ali dobro,vazna je pobeda!!