Košarkaši Partizana prekinuli su crnu seriju rezultata u ABA ligi i savladali Cibonu u 19. kolu u neizvesnoj završnici rezultatom 85:82 (26:23, 22:19, 25:17, 12:23). Imali su crno-beli na debiju trenera Aleksandra Džikića sinoć u Pioniru i razliku od 16 poena razlike, ali su još jednom posustali u finišu, dozvolivši rivalu da šutira trojku za produžetke, ali je Siriščević promašio a “parni valjak” upisao važnu pobedu koja ga je za sada odlepila sa dna tabele regionalnog takmičenja.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Ušle su obe ekipe oprezno i ujednačeno u duel pred oko 6.000 navijača u Pioniru, s tim da je domaćin diktirao ritam i bio u konstantnoj prednosti. Nije Partizan sinoć služio šut, pogotovo za dva poena pa je Cibona u jednom trenutku čak i povela, ali su crno-beli u drugoj četvrtini stabilizovali redove, a onda otpočeli seriju koja je po prvi put donela dvocifren višak (46:36). Uspeli su gosti da se ponovo primaknu, ali su onda ostali bez trenera Ace Petrovića koji je izbačen iz hale, što kao da je pokrenulo kola nizbrdo.

Pre svega zahvaljujući ogromnoj dominaciju u skoku, Partizan je sinoć uspeo da u jednom trenutku stvori veliku prednost (73:57), ali su gosti iz Zagreba sredinom poslednje deonice prišli, čak i poveli na ulasku u penal završnicu. Ipak, izabranici Aleksandra Džikića su se bolje snašli, a imali su i sreće prilikom poslednjeg šuta gostiju, pa je upisana važna sedma pobeda u sezoni.

Džikić: Najvažnija pobeda

– Pobedili smo i to je najvažnije. Dobili smo tri četvrtine i to je vrlo dobro. Pali smo u četvrtoj, bili smo umorni, ali “fajtali” smo se sa jednom fizički velikom ekipom. Imali smo 16 asistencija i 44 skoka. U nekim trenucima nismo igrali pametno, bilo je ishitreno. To je, ljudi, sve u redu, dok god pokazuju želju – istakao je posle premijerne pobede na klupi crno-belih trener Aleksandar Džikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari