„Skroman“: Boris Tadić
Ognjen Radošević
„Skroman“: Boris Tadić
„Skroman“: Boris Tadić, Foto: Ognjen Radošević

 

- Opozicija se gura u ilegalu. Mi u medijima praktično ne postojimo i nemamo priliku da se obraćamo građanima, osim direktno. Čak i ono malo omogućenog pristupa medijskom prostoru koristi se da bi se izvrtale naše reči, skretale teme sa suštinskih problema ili konstruisala slika sukoba unutar opozicije, što samo dodatno pasivizira birače koji su protiv ove vlasti - rekao je Tadić za novi broj „Njuzvika“.

 

Lider SDS-a je potvrdno odgovorio na pitanje da li to znači da je u vreme kada je on bio na vlasti opoziciji bilo lakše, navodeći da je opozicija tada imala pristup i medijima i znatnim sredstvima da mobiliše svoje biračko telo.


- Opozicija je imala normalan i slobodan prostor za rad, čak i uprkos tome što nije uvek uvažavala demokratska načela, pa smo, nažalost, u vreme mog predsednikovanja imali ne samo demokratske i mirne proteste već i demonstracije s ljudskim žrtvama zbog saradnje sa Haškim tribunalom, pregovora na Kosovu... Taj period je sa ovim sada neuporediv i očigledno smo kao društvo degradirali sa stanovišta demokratskih standarda - rekao je Tadić, koji je bio predsednik Srbije od 2004. do 2012. godine.

Komentari (13)

Mito

11.01.2016 08:03

Tadiću za vreme tvoje vladavine toliko je pokradeno, jer je tebi bilo glavno da praviš imidž velikog popularnog vođe. Uz to postavio si metiljavka za premijera, pa su Dinkić i tajkuni mogli da harače po Srbiji. Bilo ne ponovilo se.

VUKOVI SA MANJAČE

11.01.2016 18:25

@Mito - DA , ALI ZA VREME NJEGOVE VLADAVINE SRBIJA NIJE DALA 2 MILIONA EVRA SREBRENICI ,I NISU MOGLI GRAĐANI TUĐE SUSEDNE DRŽAVE DA SE LEČE U KC BEOGRAD I DA NIŠTA NISU PLAĆALI , A TAJ DUG JE VUČIĆ OTPISAO KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO I KAO DA JE SRBIJA NJEGOVA DEDOVINA.A ZAŠTO MI GRAĐANI SRBIJE NEMOŽEMO ZA DŽABE DA SE LEČIMO.JOŠ I OVO , KAD JE TADIĆ IŠO U SREBRENICU NIKO GA NIJE HTEO UBIT.

Sveta Bg

11.01.2016 08:35

Da ste ti i tvoji koalicioni partneri dobro "vladali", SNS nikad ne bi dosao na vlast, narocito ne onako ubedljivo kao 16.03.2014-e !!

PORODIČAN ČOVEK

11.01.2016 11:13

@Sveta Bg - OVO JE TAČNO SLAŽEM SE. TADIĆ JE U JEDNOM BIO BOLJI . NIJE SE TOLIKO DRUŽIO SA RUSIMA I NIJE STALNO TRČAO DA SE SASTAJE SA DODIKOM ,JER TAJ DODIK SE SPREMA DA NAPRAVI VELIKO SRANJE PROTIV SRBIJE JER HOĆE DA RATUJE I TRAŽI PODRŠKU OD VUČIČA .TADIĆ JE NA VREME VIDEO S KIM IMA POSLA PA SE OGRADIO OD DOTIČNOG ŠTO MU JE BIO +.

Stojko

11.01.2016 08:49

De si kralju!

DJovan

11.01.2016 10:06

@Stojko - Gde si mufljuzu, pa sto ovog muflju- vizionara stalno upstate da nervira . Kao on je zabrinut, strog, pravedan, zna kako treba samo ga narod ne razume I to ga najvise boli: Ja vam zelim uraditi dobro, a vi mi ne date. Mars mufljuze.

pavlos

11.01.2016 09:12

koliko je vlast primamljiva osetio si i sam tadicu nisi birao sredstva i ti i svi tvoji umesto da se bavite drzavom vi ste se bavili sobom kako i koliko da maznete iz ionako vec raspale zemlje,tako da nemoj da se cudite sto su dosli na vlast necu reci ni bolji ni gori neka vreme pokaze ja cu im licno dati isto onoliko koliko sam dao tebi! a to sto vam je ukinuo finansije dragi nam premijer i treba finansirajte se iz sopstvenih resursa i onako imate para ko blata! toliko!!!

bosa

11.01.2016 09:56

vi isvi koji su tada bili na vlasti sigurno ste dobro živeli ,a narod gde nestadoše opljačkane pare narodne?radi vašeg lepog života narod sad nema hleba da jede. pod okriljem vaše demokratije iznešeno iz zemlje 40 milijardi evra.

bosa

11.01.2016 21:45

@bosa - šta bih sa onim vidimo se u nekom drugom filmu,baš i nisam ponosan sto sam predsednik srbije izjava na tv hrt u emisiji latinica. odlazak u inostransvo i boravak u naj luksuznijem hotelu, do duše te informacije su iznosili strani mediji.more pljačkalo se i radilo samo na ličnoj promociji. generacijo ajde oladi!kad se setim kampanje žene će glasati za tadića, mislim da sam onda napisala da je neistina i da vam daju lažnu nadu,jer su žene nepredvidive.

vesna

11.01.2016 10:52

Ahahahahaha, moj Tadicu, mi smo se samo nadali da od tebe nema veceg dna, kad ono, umeju Srbi jos vece blato da iznadju!

zoran

11.01.2016 20:06

tadicu tadicu vreme ti je isteklo mozda jos ima jedan segment ..vredi pokusati a to je pevanje...sve ostalo si radio ali gradivo nisi savladao sedi jedan..

BALTAZAR

11.01.2016 21:16

Ko jos tebe covece smatra ozbiljno????? Dao si vlast na tacni iako si mogao da budes predsednik jos godinu dana a kohabitacija u ovakvoj Srbiji nije mala stvar, proglasio si SPS za "priirodnog partnera DS-a" pa te sad Dacic ismejava i more gluposti ( manekenisanje, igranje basketa itd) sto te je totalno srozalo u ocima gradjana. Ti si ispricana prica i voleo bih da Vucic raspise izbore da uvidite gde ste ( 1-2% glasova). Treba da se stidite iz pijeteta prema DJindjicu ako nista drugo.

Drago

12.01.2016 04:27

Kao sto rece DFjindjic Mozda ni mi nismo najbolji, ali trenutno od nas nema boljih...