BLOG UŽIVO: Mesi neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju!
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Mesi neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:25 - Bornmut vratio napadača iz NoričaEngleski prvoligaš Bormnut vratio je danas u svoje redove fudbalera Luisa Grabana iz Noriča, za sumu od oko 9,4 miliona evra.Ovaj 27-godišnji napadač otišao je iz Bornmuta u Norič u junu 2014. godine i postigao je 12 golova za "kanarince" na putu do povratka u prvu ligu prošle sezone. U Premijer ligi je, međutim, ove sezone zabeležio samo šest nastupa, tako da je odlučio da se vrati u stari klub. Graban je treće pojačanje Bornmuta u januarskom prelaznom roku, nakon što su došli Benik Afobe iz Vulverhemptona i Huan Iturbe, koji je došao na pozajmicu iz Rome. Bornmut je trenutno 16. na tabeli, a ovo mu je prva sezona u Premijer ligi.

17:02 - Suaresu dve utakmice suspenzije zbog vredjanja igrača EspanjolaFudbaler Barselone Luis Suares suspendovan je danas dve utakmice zbog incidenta na duelu sa Espanjolom u španskom Kupu. Suares je kažnjen zbog toga što je vredjao protivničke igrače u tunelu posle prve utakmice osmine finala Kupa kralja protiv Espanjola. Odbrambeni igrač Barselone Djerar Pike rekao je da očekuje uzbudljivu utakmicu. "Revanš će biti intenzivan i uzbudljiv. Igraće se u zabavnom okruženju", rekao je Pike španskim medijima. Prvi duel dva tima obeležili su incidenti, a na toj utakmici su isključena dva igrača Espanjola. Barselona je prvu utakmicu dobila sa 4:1.16:10 - OFK počeo pripreme: Tabela nije merilo kvaliteta timaFudbaleri OFK Beograda danas su počeli pripreme za drugi deo sezone sa željom da sačuvaju status u Superligi. Novi trener "romantičara" Dragan Radojčić na prozivci na Karaburmi izbrojao je 32 fudbalera, a iz prvog dela sezone ekipu su napustili Srđa Knežević, Nikola Mikić, Ostoja Stjepanović, Ivan Rogač i golman Ognjen Čančarević. Predsednik Drakče Dimitrijević i sportski direktor Zoran Lončar složili su se da 13. mesto na tabeli ne odgovara kvalitetu tima i da na proleće očekuju bolje rezultate. Fudbaleri OFK Beograda će do 24. januara raditi u Beogradu, a potom se sele u Budvu gde će odraditi bazični deo priprema.

15:30 - Sušisć dobio otkaz u EvijanuFrancuski fudbalski drugoligaš Evijan saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor sa trenerom Safetom Sušićem. Kako se navodi na zvaničnom sajtu umesto nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca i selektora BIH ekipu će voditi njegov dosadašnji asistent Roman reveli. Evijan je trenutno na 13. poziciji, isto toliko bodova manje od Klermona, koji je treći, na mestu koje vodi u elitni rang.

14:50 - Navijači biraju selektora fudbalske reprezentacije KazahstanaFudbalski navijači u Kazahstanu mogli bi da izaberu selektora reprezentacije glasanjem na internetu. Kako je danas rekao portparol Fudbalskog saveza Kazahstana Dmitrij Nesterenko, navijačima je ponudjeno da biraju izmedju stranog i domaćeg trenera sa liste kandidata u drugom krugu izbora. Medjutim, interesovanje navijača za izbor selektora nije veliko. Savez je naveo da je potrebno 50.000 glasova da bi se glasanje priznalo, ali je do sada u izboru učestvovalo jedva pet odsto od tog broja. Glasanje će se završiti za četiri dana, strani trener je za sada dobio 1.732 glasa, a domaći 836 glasova.

14:10 - Mesi će propustiti Olimpijske igre u Rio de ŽaneiruArgentinski fudbaler Lionel Mesi propustiće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog leta, rekao je danas selektor reprezentacije Herardo Martino. Fudbaler Barselone želi da se kocentriše na Kup Amerike u junu, a zatim da ode na odmor uoči početka fudbalske sezone 2016-2017, pre nego da učestvuje na Igrama u Rio de Žaneiru koje će se održati u avgustu. Mesi je 2008. godine sa Argentinom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu. "Bilo bi preterivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu posle svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom delu godine", rekao je Martino za argentinski list Klarin. Martino je dodao da "zdrav razum" nalaže da Mesi i nekolicina važnih argentinskih reprezentativaca nastupe samo u Kupu Amerika. "S obzirom na količinu fudbala u njihovim nogama, pošto mnogo naših važnih igrača igraju u završnicama medjunarodnih takmičenja, mislim da je logično da ih poštedimo igranja na oba takmičenja, Olimpijskim igrama i Kupu Amerike. Mislim da je važnije da budu u dobroj formi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da budu na pripremama sa svojim klubovima posle Kupa Amerike", rekao je Martino. Mesi je najozbiljniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte, koja se večeras od 18.30 dodeljuje najboljem fudbaleru sveta za 2015. godinu.

13:28 - Mediji sele Gecea u Liverpul Britanski Telegraf insisitira na dolasku Marija Gecea u Livepul kod nekadašnjeg trenera u Dortmundu Jirgena Klopa. Spominje se obeštećenje od ravno 50.000.000 evra za napadača Bajerna.

12:40 - Ivanović i Matić podržali Evropsko prvenstvo u futsaluFudbalski reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić pozvali su danas navijače da podrže kolege iz futsal selekcije, koja će narednog meseca učestvovati na šampionatu Evrope u Beogradu. Asovi Čelsija u video poruci koju je objavio Fudbalski savez Srbije (FSS) pričali si o značaju futsala za razvoj njihovih karijera i izrazili nadu da će Srbija zabeležiti zapažen rezultat. Ssampionat Evrope u futsalu održaće se od 2. do 13. februara.

11:50 - Manćini: Ljajić je imao pet prilika, ali nije imao sreće, sudije su doprinele porazuTrener Intera Roberto Manćini ocenio da je njegov tim "dominirao" protiv Sasuola, kao i da su sudije doprinele porazu njegovih fudbalera u završnici meča."Nažalost, napravili smo mnogo šansi, ali je protivnički trener bio izuzetan. Tako je bilo, a ja bih više voleo da smo pobedili 1:0, ali da smo se mučili. Sasuolo je imao jako malo prilika u drugom poluvremenu. Mi smo dominirali i pokušavali smo da pobedimo do samog kraja", rekao je Manćini italijanskoj televziji Medijaset premijum, a preneli su tamošnji mediji.Sasuolo je poveo golom u petom minutu nadoknade vremena golom Domenika Berardija iz penala, iako su komentatori i neki navijači ocenili da je on u prvom poluvremenu namerno rukom zamahnuo ka Danilu D'Ambroziju."Penal je bio samo ispad, a ne pad koncentracije. Moramo prihvatiti poraz i nastaviti dalje. Verujem da je Berardi trebalo da bude isključen zbog onog faula na D'Ambroziju, a on je, naravno, na kraju postigao pobednički gol".Reprezentativac Srbije Adem Ljajić imao je nekoliko sjajnih šansi."Imao je pet prilika i jednostavno nije imao sreće. On može da igra na bilo kojoj poziciji, bilo na krilu ili kao podrška centarforu", istakao je trener Intera.

11:12 - NFL: Pobede Sijetla i Grin bejaEkipe Sijetla i Grin beja plasirale su se prošle noći u drugu rundu plej-ofa američke fudbalske lige (NFL). Sijelt je u utakmici "vajld kard" vikenda pobedio Minesotu sa 10:9, dok je Grin bej savladao Vašington sa 35:18. U polufinalu Nacionalne fudbalske konferencije Sijelt će na megdan Karolini, a Grin bej očekuje duel protiv Arizone. U prvoj utakmici koja je odigrana prošle noći, Minesota je propustila veliku priliku da pobedi Sijetl, a imala je, najpre, vodjstvo, a zatim i fild gol za trijumf. Minesota je posle tri četvrtine imala prednost od 9:0, kiker Bler Volš je tri puta bio siguran izvodjač fild gola, ali se u poslednjoj deonici sve promenilo. Sihoksi su preokrenuli rezultat i, uz jedan tačdaun i fild gol, poveli sa 10:9, ali onda je Volš od junaka postao tragičar. Bilo je 22 sekunde do kraja utakmice, Minesota je stigla dovoljno daleko i imala poslednji šut, fild gol sa samo 27 jardi, ali Volš nije bio precizan, pa je Sijetl na kraju, ipak, slavio. I u drugom meču, u duelu Grin beja i Vašingtona, bilo je dosta uzbudjenja. Redskinsi su imali prednost od 11:0, posle jednog sejftija, šuta za tri poena i tačdauna, ali onda je na scenu stupio kvoterbek Grin beja Aron Rodžers. Bacio je do kraja utakmice četiri tačdauna i odveo svoju ekipu u polufinale konferencije.

10:32 - Budućnost se pojačala u reketuBudućnost je dovela pojačanje u reketu kako bi što jača dočekala borbu za titulu u košarkaškoj ABA ligi. Novi član lidera ABA lige jeste Halil Kanacević (24), 203 cm visoki košarkaš koji igra na pozicijama četvorke i petice, a na Jadranu je već nastupao za Olimpiju prošle sezone. Počeo je ovu sezonu u Saragosi i u Endesa ligi prosečno je beležio 2,5 poena i 2,8 skokova za 12 minuta na parketu.Budučnost je prva na tabeli ABA lige sa skorom 17-2 i praktično je osigurala prvo mesto pred plej-of.

10:02 - Mandić: Lepši jubilej nisam mogao da poželimVaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić rekao je da nije očekivao toliko ubedljivu pobedu protiv Hrvatske (13:6) na otvaranju Evropskog prvenstva u Beogradu. Srbija je sjajnom igrom na pravi način započela odbranu evropske titule pošto je savladala olimpijskog šampiona pred 11.000 gledalaca u Kombank areni. "Nije nas ponelo ludilo i euforija sa tribina. Bila je privilegija i čast igrati pred ovolikim brojem gledalaca. Ostali smo skoncentrisani, igrali smo jedni za druge. Očekivao sam neizvesniji meč, ali gledamo samo sebe", rekao je Mandić posle utakmice. Mladi vaterpolista Pro Reka u duelu sa Hrvatskom proslavio je jubilej i 100. utakmicu u kapici Srbije sa tri gola u mreži Josipa Pavića. "Lepši jubilej nisam mogao da imam. Posrećilo mi se, ali to nije toliko bitno, već da smo zabeležili pobedu", poručio je Mandić. Njegov saigrač Stefan Mitrović izjavio je da mu je "bilo drago što je bio deo spektakla u Areni". "Malo nas je omeo početak jer smo čekali pola sata da prođe ceremonija otvaranja. Odigrali smo težak meč, iako rezultat tako ne govori. Osećamo pritisak, ali smo bili skoncetrisani tokom cele utakmice", zaključio je Mitrović. Izabranici selektora Dejana Savića u narednom kolu B grupe prvenstva Evrope igraju sa Maltom u utorak od 20.15 sati09:20 - Lilard i Džejms obeležili veče u NBA Pet trojki Lilarda u poslednjih tri minuta, veliki preokret Grizlisa i 37 poena Lebrona Džejmsa obeležili su veče u NBA ligi.

Rezultati:

LA Lejkers – Juta 74:86Portland – Oklahoma Siti 115:110Njujork – Milvoki 100:88Denver – Šarlot 95:92Hjuston – Indijana 107:103 (produžetak)Memfis – Boston 101:98Filadelfija – Klivlend 85:95Minesota – Dalas 87:93LA Klipers – Nju Orleans 114:11 (produžetak)

08:45 - Mulaomerović: Partizanu želim da izbori opstanak

Trener Cibone Damir Mulaomerović rekao je da je utakmica protiv Partizana bila dobra i da nema šta da zameri svojim igračima.Partizan je u poslednjoj četvrtini ispustio dvocifrenu prednost, a Cibona je u samom finišu i vodila, ali su 'crno-beli' bili bolji u penal završnici i pobedili 85:82."Dobra atmosfera, dobra utakmica u svakom slučaju. Čestitam pre svega mojim igračima na borbi, želji, angažmanu, jer smo imali skraćenu rotaciju. Bili smo blizu bez obzira što je Partizan doživeo pozitivni šok promenom trenera, igrao je bolje nego pre. Čestitam Partizanu, želim mu sve najbolje oko opstanka, kao i nama", rekao je Mulaomerović. Ovaj 41-godišnji stručnjak često je kao igrač nastupao u Pioniru. "Lepo je vratiti se u ovu dvoranu, igrao sam ovde, proveo sam dosta vremena u njoj. Jedino mi je žao što nisam pobedio kao trener. Ova utakmica će uvek biti derbi, i pre mene i posle mene", rekao je Mulaomerović.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track