DAĆU TI KAJMAK, PEVAĆU TI NA SVADBI, POPRAVIĆU TI ZUBE! Ove URNEBESNE REČI govore građani kontrolorima da NE PLATE kartu

Komunalna policija, kontrolori, "Beokom servis" i "Gradska čistoća" su i tokom prošle godine imali mnogo bisera, koji su im obeležili 2015. godinu, a ovo su neki od njih

  • 6
Kontrolorka, kontrola karata, Legitimacija, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto-Ilustracija: Milena Đorđević

Komunalna policija, kontrolori, "Beokom servis" i "Gradska čistoća" su i tokom prošle godine imali mnogo bisera, koji su im obeležili 2015. Kontrolori u gradskom prevozu imali su i neprijatnih situacija, ali i romantičnih i komičnih.

Sanjali ste da vas je uhvatio komunalac? Sanovnik otkriva šta će vam se desiti!

Kontrolori kažu da je svaki autobus i svaka linija priča za sebe. Glavne uloge u ovim neverovatnim pričama imaju putnici bez karte.

- Među njima je bilo onih koji su nudili sir, kajmak, svirku na svadbi ili krštenju. I stomatolozi su nudili svoje usluge pa se kontrolori šale da su mogli i po dve vilice da naprave - pričaju u "Apeksu".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Imali su i zanimljiv slučaj sa jednim patologom.

- Rekao je našem kontroloru: "Znate, ja sam patolog. Ako vam ikad zatrebaju moje usluge slobodno mi je javite" - kažu u ovom preduzeću i dodaju da je bilo i romantičnih situacija.

- Devojke nekad nude brojeve telefona da bi izbegle plaćanje kazne. Putnici nisu prezali od otvorenog udvaranja i zakazivanja ljubavnih sastanaka kontroloru, što je umelo ceo autobus da zabavi. Desilo se da se putnica zaljubi u kontrolora, pa ga svaki dan ranom zorom dočekuje na istom stajalitu kako bi ga ponovo videla - kažu u Apeksu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Bilo je i situacija da oduševljeni putnici dođu direktno u firmu da pohvale nekog kontrolora, a ponekad i da ostave neki poklon.

- Jedna starija dama, iskreno oduševljena ponađanjem našeg kolege, došla je u našu kompaniju i donela mu zbirku svojih pesama, sa posvetom.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

I radnici "Beokoma" su se susretali sa raznoraznim situacijama. Kažu da je bilo mnogo prijava komšija koje glasno vode ljubav, problema sa nevidljivim bubama i veš-mašinama koje rade posle ponoći. Neretko su i tešili građane. Jednom je zvala jedna baka koja nije imala novca da plati Infostan, pa se izjadala radniku u slušalicu. Samo zbog toga što ju je saslušao htela je da dođe da mu donese čokoladu.

Bilo je i drugačijih situacija.

- Jedna gospođa ubeđena je da je "ledinburški klan" navodno neka krimi-grupa s Ledina, prisluškuje kroz cevi jer je ona bivša žena jednog od članova grupe "Pink Panter" - kažu u Beokomu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U Komunalnoj policiji kažu da ih građani često zovu jer je poziv besplatan, pa od njih traže uslugu kao da su 1988.

- Kada im kažemo da nazovu 1988 da bi dobili neki broj koji traže, oni nam kažu da se taj broj plaća, a da je poziv ka name besplatan - kažu u Komunalnoj policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina Jerković

    11. januar 2016 | 13:45

    А шта је са "урнебесним" пребијањима и ломљењем руку путницима који су толико сиромашни да немају ни за аутобуску карту. Град има паре за контролоре и комуналне полицајце да пребијају и хапсе путнике, али сиромашнима не може да обезбеди бесплатан превоз. Срамота.

  • Milivoje vrati se

    11. januar 2016 | 11:08

    Prosto vam hvala sto postojite!?

  • sale

    11. januar 2016 | 17:43

    kome to devojke nude brojeve kada nam kontrolori nemaju tri zuba u vilici, mozda im zato I nude poravke.. a sta je sa onima, a mnogo ih je, koji kad od gradjana ne mogu da izvuku 2000 din traze 200 din za kafu ili cigare??? Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA