Jokićev rekord, Lilardov rafal, Novicki kao vino!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.01.2016.
09:14
Izvor: Sportske.net

Srbin opet oduševio, postavio rekord kratke NBA karijere u asistencijama. Portland izrešetao Oklahomu, Nemac pripitomio "Vukove"!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Oklahoma nije našla rešenje za Demijena Lilarda. Ispalio je rafal od pet trojki u poslednja tri minuta i srušio velikog favorita.

Lider Portlanda je meč završio sa 31 poenom, 9 asistencija i 7 skokova i imao poslednju reč u obračunu sa takođe sjajnim Vestbrukom, 25 poena, 15 asistencija, 9 skokova.

Ukupno su Blejzersi pogodili 19 trojki, najviše ove sezone, od toga su Lilardovih osam, čime je izjednačio lični rekord. Oklahomi je nedostajao pravi Durant u poslednjoj četvrtini, KD je postigao 28 poena, ali se u četvrtom periodu nije upisao.

Danilo Galinari je sa 27 poena predvodio Denver do pobede protiv Šarlota. Jokić opet starter, 4 poena, uz polovičan procenat šuta, ali 7 skokova i čak 9 asistencija! Nurkić je meč završio sa 7 poena, Lovernj se nije upisao.

Za Srbina ovo je najbolji učinak u karijeri kada su u pitanju asistencije jedna mu je upisana i posle promašenog šuta, nije pogodio ni obruč, ali je Galinari bio tu da zakuca.

Italijan se nasmejao kada su ga obavestili da je Jokiću pripisana ta asistencija, ali i rekao da je srećan jer Srbin razume igru.



Minesota i dalje gubi, krizu "Vukova" je produbio Dirk Novicki. Nemac je sa 29 poena dominirao u trijumfu Mavsa protiv domaćina kome je ovo šesti poraz u nizu.

Bjelica je pogodio dve trojke iz isto toliko pokušaja, uz 6 poena, imao je 3 skoka i asistenciju. Peković na parketu ponovo 15 minuta, 4 poena za Partizanovog predsednika.

Pelikansi su bez svog najboljeg igrača Entonija Dejvisa skupo prodali kožu na Pacifiku. Klipersi su slavili posle produžetaka i stigli do devete pobede u nizu, u režiji Krisa Pola. Sjajni plej je ubacio 25 poena, imao 11 asistencija i 5 skokova. Ostin Rivers je zakomplikovao život ocu na klupi, faulirao je Holideja na šutu za tri poena na 1.6 sekundi pre kraja, pa su gosti iz Nju Orleansa posle bacanja stigli do produžetka. Ipak, na kraju je pobeda ostala u El-Eju.

Kavsi su dobili sedmi meč u nizu, očekivana pobeda u Filadelfiji u režiji Lebrona. "Kralj" je ubacio 37 poena, imao 7 skokova i 9 asistencija, Siksersi su se držali dobro, kasnili samo jedan posed u poslednjoj četvrtini u dva navrata, ali na kraju je mnogo kvalitetniji tim slavio.



Veliki preokret Memfisa protiv Bostona, bili su na -21 u trećoj četvrtini, ali je Boston
u drugom poluvremenu napravio 10 grešaka pa je na kraju pobeda pripala "Grizlijima". Gostima nisu pomogla ni 35 poena Ajseje Tomasa, na drugoj strani neuništivi Zek Rendolf 25 poena i 13 skokova.

Niksi su savladali Bakse, jednim zakucavanjem je Porzingis digao MSG na noge, Letonac je ubacio 15 poena, Melo odigrao odlično, 24 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Ovo je bio četvrti meč ova dva rivala u sezoni, serija podeljena, oba tima su bila sigurna kod kuće.

Napeto u Hjustonu, Roketsi su posle produžetka savladali Indijanu, veliki posao je odradio Ariza, na kraju je bio najefikasniji u sezoni, 24 poena, u produžetku je Bruer pogodio ključnu trojku za Teksašane. Harden je ubacio 21 poen, povratnik Hauard isto toliko, uz čak 17 skokova. Kod gostiju Pol Džordž 20, imao je čak 7 ukradenih lopti.

Juta je imala idealnog protivnika da prekine sušu u gostima, posle šest i po nedelja su dobili van svoje dvorane i to Lejkerse. Gordon Hejvard je ubacio 25 poena za "Džezere", Brajant nije igrao.

Ovo je najgori start za Lejkerse u istoriji, ako gledamo prvih 39 utakmica sezone, dobili su samo 8. Još davne 1957-58, kada su bili u Mineapolisu, Lejkersi su dobili 9 od 39 mečeva, pa je ovo novi crni rekord.

Rezultati:

Klipers - Nju Orleans 114:111 pr.
Minesota - Dalas 87:93
Filadelfija - Klivlend 85:95
Memfis - Boston 101:98
Hjuston - Indijana 107:103
Denver - Šarlot 95:92
Njujork - Milvoki 100:88
Portland - Oklahoma 115:100
Lejkers - Juta 74:86

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realno nerealan-1
Monday, 11.01.2016
17:46

ako ne dodjemo na olimpijadi do finala bar,bice bruka

avatar
Serdar Života
Wednesday, 13.01.2016
02:07

Ne lupaj. U rangu smo sa Špancima, Francuzima, Grcima i Litvanijom, sve ove ekipe možemo da dobijemo, ali sve one realno mogu da nas dobiju, miljama smo iza USA, a ima i par ekipa van Evrope koje nam mogu parirati i koje nas mogu dobiti na svoj kvalitet. Četvrtfinale je realno dostižno, uz malo sreće zasijaće i medalja, al nemojmo da trčimo pred rudu. Ja se momcima ne bih ljutio i bio bih zadovoljan da nam se oduže plasmanom na OI i da tamo doguraju do četvrtfinala, a bilo kojom medaljom bih bio presrećan...

avatar
Surovi
Monday, 11.01.2016
13:23

Ish Smith sinoc 18 poena 10 asistencija, protiv Kavsa. Kakav brat! A tek tandem Lilard-Mekalum. Zajedno su dali 53 poena!

avatar
Taribo West
Monday, 11.01.2016
11:56

Prije par sezona idem da gledam Megu i da vidim toliko hvaljene Dangubića, Micića, Miljenovića... kad ono mene oduševi Nikola Jokić. Odmah se videlo da je on u stvari najbolji igrač Mege i tada sam bio siguran da će napraviti najveću karijeru od nabrojanih.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 12.01.2016
09:48

Dangubić je dečko izgubljen u prostoru i vremenu.