Novi početak za Marka Nikolića, hoće li konačno osvojiti titulu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.01.2016.
09:39
Izvor: Sportske.net, Sport

Nepunih godinu dana posle smene u Partizanu, Marko Nikolić pronašao novi angažman.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Tridesetšestogodišnji srpski stručnjak karijeru će nastaviti u Sloveniji, na klupi ljubljanske Olimpije, koja je prvi deo sezone u tamošnjem šampionatu završila na prvom mestu, sa tri boda više od najvećeg rivala Maribora.

Nikolićev dolazak u Ljubljanu najavljivao se još tokom prošlog leta, kada je Ranko Stojić došao na poziciju sportskog direktora, ali tada taj transfer nije realizovan.

Ove zime se pominjao dolazak Harija Rednapa, ali na kraju je ipak odlučeno da se angažuje Nikolić.

On će danas obaviti prozivku na početku priprema za nastavak sezone, a kako je danas preneo ''Sport'', Nikolić se Ljubljančanima obavezao na dvoipogodišnju vernost, zarađivaće 200.000 evra po sezoni.

On je u izjavi pomenutom listu naglasio da mu je veliko zadovoljstvo da sarađuje sa ljudima poput ambicioznog predsednika kluba Milana Mandarića, ili Ranka Stojića, sa kojim je dugogodišnji prijatelj još iz vremena dok su obijica bili u beogradskom Radu.

''Mandarića sam u razgovoru upitao šta planira, a on mi je odgovorio da hoće šampionsku Olimpiju. Dovoljno da se sklopi posao'', objašnjava Nikolić.

Mladi srpski stručnjak je tokom dosadašnje karijere već imao pohode ka trofejima na domaćoj sceni, ali su mu oni izmicali.

Naime, najpre je Vojvodinu doveo na prag istorijskog osvajanja Kupa Srbije, ali je početkom 2014. godine prešao u Partizan, sa kojim nije uspeo da osvoji titulu, dok je novosadski klub tog proleća osvojio Kup.

Usledila je Nikolićeva nova sezona na klupi Partizana, crno-beli su bili vodeći na tabeli, ali je marta prošle godine, kada je Crvena zvezda prišla na dva boda zaostatka, uprava kluba iz Humske odlučila da ga smeni, a njegov naslednik Zoran Milinković je uspešno okončao posao i šampionski pehar vratio u Humsku.

Sada će Nikolić imati i treću sjajnu priliku da konačno prigrabi šampionski pehar, ovoga puta u Sloveniji, ali će se već na startu suočiti sa činjenocom da je najbolji fudbaler Olimpije Šporar ove zime napustio klub, prešao je u švajcarski Bazel, pa će Nikolić i Stojić morati da mu nađu adekvatnu zamenu, kako bi šampionske ambicije ostale realne do kraja sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
11:08

Marko Nikolic je uspeo da osvoji titulu, on je te sezone titulu i osvojio, a dobro je utabao i put ka sledecoj koja je Partizanu 27-ma po redu!!! Covek je uskracen za cak tri trofeja, odnosno dve titule i jedan Kup jer verujem da bismo s njim pobedili Cukaricki u finalu (ne zaboravite da do tada nismo ni gol primili u tom takmicenju), a svakako bismo imali mnogo vece sanse. Inace, pare od Saponjica odmah iskoristiti da Vuk Rasovic bude isplacen, naravno da treba sanirati i sve ostale dugove!