Bobi Kristina Braun
Profimedia.rs
Skot Vajland
Skot Vajland, Foto: Profimedia

Skot Vajland

 

18+
Klikni da vidiš sliku
Lois u sredini
Lois (u sredini), Foto: Profimedia.rs

Lois Lilienštajn iz grupe "Sharon, Lois & Bram"

Bila je "trećina" popularne kanadske grupe "Sharon, Lois & Bram" koja je zabavljala decu širom sveta. Imala je tu čast da se njen glas čuje na mnogim saundtrekovima. U aprilu je izgubila borbu sa kancerom. Imala je 78 godina.

 

Kris Skvajer
Kris Skvajer, Foto: Profimedia.rs

Kris Skvajer "Yes"

Najpoznatiji je kao basista i suosnivač grupe "Yes". Postava benda se tokom godina menjala ali on je uvek ostajao. Njegova smrt u junu, ostavila je tužnim mnoge rokenrol fanove. Umro je od leukemije, a imao je 67 godina.

 

Persi Sledž
Persi Sledž, Foto: Profimedia.rs

 

Pamtimo ga po hitu " When A Man Loves A Woman" . Ova pesma dolživela je različita izvođenja, ali originalno se svakako pamti i kao najbolje. Persi nas je napustio u aprili, što je njegovom hitu dalo večni život. Umro je u 75. godini.

 

Ben E. King
Ben E. King, Foto: Profimedia.rs

Ben E. King

Zauvek ćemo ga pamtiti po izvođenju pesme "Stand By Me" koja ga je na neki način ipak učinila bespmrtni. Ova pesma je zazuzela četvrto mesto na listi numera koje su se najviše puštale, emitovale na radiju i televiziji u Americi u 20. veku! Ben je preminuo u aprilu u 76. godini posle kraće bolesti.

 

Lesli Gor
Lesli Gor, Foto: Profimedia.rs

 

Poznata kao tinejdž pevačica i tekstopisac iz šeszdesetih godina prošlog veka, Lesli Gor ćemo pamtiti po hitovima "It's My Party", "You Don't Own Me" i "Judy's Turn to Cry"...Najviše se proslavila kao autor numere "Out Here On My Own" iz filma "Fame". Ova pesma je čak bila nominovana iz za Oksara. Preminula je u februaru posle borbe sa rakom. 

 

 

Bobi Kristina Braun
Bobi Kristina Braun, Foto: Profimedia.rs

 

Bobi Kristina Braun

 

Lemi Kilmister, Motorhead
Lemi Kilmister, Motorhead, Foto: Profimedia

Lemi Kilmister "Motörhead"

 

B.B.King
B.B.King, Foto: Profimedia.rs

B.B. King

U prošloj godini, u maju nas je napustio i legendarni B.B. King. Pamtićemo ga kao jednog od najboljih gitarista svih vremena i "kralja bluza". Njegovim odlaskom u svetu muzike je ostala velika praznina.