KOALICIONI PARTNERI PONOVO ŽESTOKO ZARATILI: Naprednjaci, nismo vaša prikolica!
Foto: Dragan Kadić

NE SMIRUJU SE VARNICE IZMEĐU SPS I SNS

KOALICIONI PARTNERI PONOVO ŽESTOKO ZARATILI: Naprednjaci, nismo vaša prikolica!

Politika -
Posle Branka Ružića, i počasni predsednik SPS poručio da ne dolazi u obzir zajednička lista sa SNS. Knežević odbrusio socijalistima da im nisu ni potrebni, te da oni biraju s kim će u vlast

BEOGRAD - Branko Ružić, potpredsednik SPS, ponovo je svojim stavovima uzdrmao ionako poljuljano tlo koalicionih partnera, ističući u intervjuu za Kurir da „SPS nije bio niti će ikada biti nečiji otirač“, kao i da on lično ne bi želeo da njegova partija ode na listu sa SNS jer bi to bio „put u politički nepovrat“.On je naveo da njegova partija postoji već 25 godina i da zaslužuje poštovanje svih onih koji joj se obraćaju.- SPS nije bio niti će ikada biti nečiji otirač - rekao je Ružić.

Spustio socijaliste... Goran Knežević
Spustio socijaliste... Goran Knežević

Ništa od utapanjaNjegov stariji stranački kolega Milutin Mrkonjić smatra da kao počasni predsednik socijalista ima pravo na svoje mišljenje, ali i da uvažava stavove svojih stranačkih kolega.- Slažem se s Ružićem da SPS nije nikakav otirač i prema našoj partiji niko ne bi trebalo tako da se ponaša! Ne dolazi u obzir nikakva zajednička lista sa SNS ukoliko dođe do vanrednih parlamentarnih izbora - smatra Mrkonjić. Poručuje da je SPS uvek bio pouzdan partner i DSS, DS, pa sada i SNS.- Mi nikome nismo sluge, imamo svoju ideologiju i ne treba da budemo prikolica na vozu SNS. Oni ne moraju sa nama, imaju većinu, ali socijalisti su dali veliki doprinos ovoj vladi - rekao je Mrkonjić i podsetio da je dobro što je ova vlada nastavila projekte prethodne, naročito kada je reč o izgradnji Koridora.

Ko je glavni- Ali čini mi se da je sad u modi da o velikim infrastrukturnim projektima kao što je izgradnja Koridora i, recimo, Beograda na vodi govore više političari nego stručnjaci - kaže Mrkonjić.S druge strane, funkcioner SNS Goran Knežević ne obazire se na kritike socijalista.- SNS je većinski partner i ima dovoljnu snagu i podršku da može sam da formira većinsku vlast u Srbiji. Sve ostalo su problemi SPS. Oni prvo treba da pitaju nas da li bismo mi s njima, a mi, naravno, ne bismo s njima na zajedničku listu jer imamo svoju i kao najjača politička stranka sigurno da to ne bismo želeli. Mi odlučujemo o tome i mi biramo - poručio je Knežević.

Dejan Vuk StankovićPRODUBLJAVA SE JAZ IZMEĐU PARTNERAPolitički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je Ružić nastavio po starom jer je, uprkos održanom sastanku, zadržao kritički stav prema SNS:- On je više rekao između redova nego što je direktan. S jedne strane, Ružić zadržava istu političku poziciju, a s druge strane ideja o ujedinjenju SNS i SPS radi izbornog nastupa nikad nije bila u osnovi realna, a i odbačena je na poslednjem sastanku. Ružićeve packe SNS produbljuju jaz između njih.

VUČIĆEVE OPASKE NA DAČIĆEV RAČUNRekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo. (jun 2014)Dačiću, skrati. Neću ti povećati platu. Nema povećanja. (decembar 2015)Meni svi izgleda pišu preko novina. Ko hoće da razgovara sa mnom, primiću ga, to važi i za Dačića. (decembar 2015)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track