Sarajevo, uhapšeni zbog ometanja istrage o Keljmendiju

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su u Sarajevu dve osobe zbog sumnje da su ometali istragu u slučaju protiv narko-dilera sa Kosova Nasera Keljmendija. Uhapšeni su članovi Stranke za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

Iz Sipe je saopšteno da su u akciji pod nazivom "Lutka 2" uhapšene osobe sa inicijalima B.D. i B.Š. zbog sumnje da su ometale rad pravosuđa.

Oni se sumnjiče da su tokom decembra 2015. godine zastrašivanjem i nuđenjem mita navodili svedoka A.S. da da lažni iskaz u krivičnom postupku koje Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini vode protiv narko-dilera sa Kosova Nasera Keljmendija.

Kako su objavili sarajevski mediji, uhapšen je Bakir Dautbašić, dugogodišnji sekretar u Ministarstvu bezbednosti BiH i jedan od potencijalnih kandidata Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića za ministra transporta i komunikacija BiH.

Druga uhapšena osoba je Bilsena Šahman, predsednica Komore farmaceuta Kantona Sarajevo, koja je takođe član SBB-a.

Iz Sipe je navedeno da su pretresene tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku". Nalog za hapšenje izdali su Sud i Tužilaštvo BiH.

Akcija je rezultat složene istrage koju su istražioci Sipe sproveli pod nadzorom Tužilaštva BiH, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво