U Obrenovcu će po treći put biti organizovano plivanje za Bogojavljenski krst. 19. januara, u organizaciji Gradske opštine Obrenovac i uz blagoslov crkve u Obrenovcu, biće organizovano plivanje na reci Savi kod Kajak kanu kluba na Zabrežju, najavili su organizatori.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Ivan Jegorović rekao je da je događaj u prethodnim godinama nadmašio sva očekivanja.

– Kada smo pre tri godine sa obrenovačkom crkvom pokrenuli inicijativu za plivanje za Časni krst na Bogojavljenje nismo očekivali da će to biti ovako velik i glamurozan događaj kao što je to danas. Prve godine je bilo lepo, dok smo druge godine poboljšali organizaciju i otklonili sve nedostatke koje smo uočili i nadamo se da će treći put biti perfektan. Preduzeli smo sve mere da se ova manifestacija organizuje što bolje i uspešnije. Do najsitnijih detalja smo razmatrali sve mogućnosti i mislim da smo o svemu vodili računa. Do pre tri godine ova manifestacija nije postojala i mi smo izuzetno ponosni što ona sada postaje tradicionalna, rekao je Jegorović i izrazio nadu da će se ova manifestacija organizovati i ubuduće.

Slobodan Ilić, sveštenik crkve u Obrenovcu, rekao je da je crkva ponosna gestom Komisije za sport gradske opštine Obrenovac.

– Plivanje za Časni krst je podvig i viteško delo. Crkva blagosilja ovaj događaj i zahvaljuje se Gradskoj opštini Obrenovac i svim službama u gradu koje su dale sve od sebe da ova manifestacija ima svoj smisao i da uspe. Ove godine smo planirali da ovoj viteškoj manifestaciji dodamo i jedan kulturni deo, a to je koncert koji će izvesti pojačka grupa mladih studenata Bogoslovskog fakulteta. Nakon toga biće obavljen bogoslužbeni deo gde ćemo osveštati reku Savu i plivanje. Ovom prilikom pozivam sve koji žele da se prijave i da u miru, ljubavi i zdravlju dođu i učestvuju u ovoj prelepoj manifestaciji – dodao je sveštenik Ilić.

Prijavljivanje od 11. do 15. januara

Svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave od 11. do 15. januara u prostorijama Sportskog saveza Obrenovca ili preko broja telefona 064/174-8082. Svaki takmičar će biti lekarski pregledan i biće mu izvršene analize krvi. Pregledi i analize su besplatni. Svi učesnici dobiće prigodne poklone od Gradske opštine Obrenovac i crkve, a pobednik plivanja za Časni krst na poklon dobija osveštavu ikonu kao poseban dar Crkve Svete Trojice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari