Komentar: Vandali

Rade Dragović

11. 01. 2016. u 12:06

Ceo svet osuđuje vandalski hod džihadista Islamske države, pred kojima pada sve što ne čini njihovu veru i kulturu. Isti princip u kosovskom kalifatu, međutim, ne smeta nikome u Briselu ili Vašingtonu

Коментар: Вандали

Rade Dragović

ALBANCI koji su u subotu mokrili po zidovima nezavršene Crkve Svetog Spasa u Prištini, nisu oskrnavili hrišćanski hram, nego sami sebe.

Plitkoumi sledbenici komandanata kosovske demokratije Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja, skidajući pantalone, pokazali su pravo lice "evropskog Kosova". Onog koje nasrće na crkve, otima zemlju, pali manastire, bestijalno ruši spomenike i preorava groblja.

Njihova mala nužda u bogomolji pokazuje veliku potrebu da se ponižava, proganja i pljuje sve što nije albansko, balističko, kačačko, "ovekaovsko". Poruka i opomena Srbima - nema mesta za vas!

Nije prvi put da se nasrće na nikad završenu prištinsku bogomolju. Činjeno je to kamenjem, farbom, nečistoćama i prostaklucima svake vrste. Prizor polugole albanske estradne zvezde Ere Istrefi i njene raskalašne igre pod svodovima ovog hrama, samo je mali deo kosovske političke orgije na temeljima srpskog nasleđa.

Demokratsko Kosovo žuljaju srpski hramovi. Mnogima ne bi smetalo da mizanscen iz prištinskog hrama vide i u Pećkoj patrijaršiji ili Gračanici, Dečanima i Bogorodici Ljeviškoj. Ne trebaju njima hrišćanske bogomolje, njima je potreban Unesko. Da na slavi i duhovnosti prognanih, ojačaju klimave temelje lažne države.

Ceo svet osuđuje vandalski hod džihadista Islamske države, pred kojima pada sve što ne čini njihovu veru i kulturu. Isti princip u kosovskom kalifatu, međutim, ne smeta nikome u Briselu ili Vašingtonu.

Ne smeta ni u Prištini, čija bi vlast trebalo da spozna da se budućnost ne zida na preoranim grobovima i oskrnavljenim crkvama. Albanski lideri na Kosovu valjalo bi da znaju da tuđa nesreća, nikome nije ništa dobro donela.

Ili to sve znaju, ali im je sasvim svejedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki - Zg

11.01.2016. 18:07

Svima je svejedno na Zapadu ,za srpske nesreće na svojoj zemlji ovih 16 .god.Prije 6. mjeseci su htjeli u Unesko ,ti skrbnici srpskog kulturnog i duhovnog blaga - svetinja ,koji svaki dan oskrvnjavaju i pokazuju koliki su primitivci i barbari.Mogu to raditi još neko vrijeme ,ali moraju znati ,sve će biti vraćeno i s kamatama . Strpljen - spašen !