LJUBAV DEJVIDA BOUVIJA I IMAN: Bila je to ljubav na prvi pogled!
Foto: Profimedia

Roker i manekenka

LJUBAV DEJVIDA BOUVIJA I IMAN: Bila je to ljubav na prvi pogled!

Pop kultura -
Kultni pevač i inovator Dejvid Bouvi preminuo je juče u 69. godini nakon osamnaestomešecne borbe sa rakom.

Njegova supruga Iman, jedna od najpoznatijih supermodela, s Davidom je bila u braku 24 godine Slavni muzičar upoznao je Iman na sastanku naslijepo koji je dogovorio njihov zajednički frizer. Prije ljepotice somalijskog porijekla imao je prolazne avanture s brojnim slavnim lepoticama među kojima su bile Elizabet Tejlor, Tinom Tarner, Melisa Hurley...

Ali Iman je bila ljubav na prvi pogled koja je potrajala više od dve decenije. Odmah se zaljubio, ali ona ga je odbijala jer se tek razvela. Ipak nije mogla da odoli njegovom šarmu.

"Nije mi bilo ni na kraj pameti da se udam za rok zvezdu, ali Dejvid me je naterao da promenim mišljenje", rekla je Iman koja se udala za Bouvija 4. aprila 1992. godine, imaju ćerku Aleksandriju Zahru Džons, dok poznati muzičar iz prethodnog braka ima i sina Dankana Džonsa.

Iman je uvek govorila kako je Bouvi duhovit i znatiželjan, a opisala ga je i kao svog zaštitnika.

"Iste večeri kad sam je vidio, počeo sam da smišljam imena našoj deci", priznao je Bouvi o svojoj ljubavi. Slavni muzičar bio je pravi zavodnik, a Iman je nosio kao "kap vode na dlanu".

Nedugo pošto su se upoznali, odveo ju je u Pariz.

"Kad sam ušla u hotelsku sobu, bila je prepuna mog omiljenog cveća - gardenija, a na stolu me dočekala Dejvidova poruka. Kad sam se vratila u Los Anđeles, dočekalo me novo iznenađenje. Otvorila su se avionska vrata, a tamo je bila hrpa fotografa koji su nekog slikali. U sredini te svega toga stajao je Dejvid sa cvećem u ruci i smejao se od uha do uha. Nije ga bilo briga što će svi saznati. To me oduševilo", ispričala je u jednom intervjuu slavna manekenka.

Na privatno krstarenju rekom Senom u Parizu, Dejvid je zapevao "April in Paris" Doris Day i zaprosio je. Imali su dva venčanja, jedno civilno u Švajcarskoj, a onda su sve ponovili u crkvi u Firenci.

Venčani kum bio im je Dankan, Dejvidov sin iz prvog braka. Iako Dejvida više nema, iza njega ostaje njegova muzika i ljubav.

"Ako mislite da je brak rok zvezde i supermodela nešto najbolje na svetu, ja samo mogu reći da jest", poručio je muzičar, a Iman je otkrila tajnu njihovog uspešnog braka: "Za uspešan brak morate mnogo razgovarati i zabavljati se kad ste zajedno. Mi uvek planiramo da slobodno vreme provedemo zajedno. To je najvažnije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track