Najnovije vesti
Vesti Beograd
UDES U NEMANJINOJ Desetoro povređenih u sudaru autobusa i dva automobila

UDES U NEMANJINOJ Desetoro povređenih u sudaru autobusa i dva automobila

U sudaru GSP autobusa, putničkog vozila i taksija koji se dogodio u Nemanjinoj ulici kod broja 11 povređeno je deset osoba.

Sudar u Nemanjinoj ulici foto rade maroevic RTS Foto: R. Maroević RTS / Privatna arhiva
Sudar u Nemanjinoj ulici foto rade maroevic RTS
Sudar u Nemanjinoj ulici
Foto: R. Maroević RTS / Privatna arhiva
Sudar u Nemanjinoj ulici

- Sudar se dogodio oko 10.50 sati u Nemanjinoj ulici u smeru ka Slaviji. Devet osoba je prevozeno u Urgentni centar i saobraćaj je bio obustavljen zbog uviđaja – rekli su nam u Birou MUP-a.

Aleksandra Berić, portparol Urgentnog centra kaže za "Blic" da je u tu zdravstvenu ustanovu dovezeno deset osoba, da je jedna već puštena na kućno lečenje, dok je kod ostalih dijagnostika u toku.

U sudaru je učestvovao GSP autobus koji saobraća na liniji 83, jedno putničko i taksi vozilo. U GSP kažu da je saobraćaj u Nemanjinoj normalizovan.

Kako kažu u dispečerskom centru, do sudara je došlo kada je vozač automobila pokušao da se iz leve trake prestroji u desnu, zbog čega je naglo skrenuo, ali je shvatio da se u desnoj traci već nalazi autobus. Kako bi izbegao sudar, naglo je skrenuo ulevo, ali u toj traci je već bio taksista.

Vozač automobila je zatim okrenuo volan ka desnoj strani, odbio se od autobus i udario u taksi vozilo.

- Vozač autobusa je naglo zakočio da bi izbegao veći sudar i putnici su poleteli. Tom prilikom je lakše povređeno devetoro putnika. Pričinjena je manja materijalna šteta - kažu za "Blic" u Dispečerskom centru GSP.