Najnovije vesti
Vesti Politika
Bogosavljević Bošković sa delegacijom Ruske Federacije

Bogosavljević Bošković sa delegacijom Ruske Federacije

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković sastaće se danas sa zamenikom ministra poljoprivrede Sergejem Levinom i rukovodiocem Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Sergejem Aleksejevičem Dankvertom iz Ruske Federacije u Klubu poslanika, najavljeno je iz njenog kabineta.

palata srbija02_RAS_foto Mitar Mitrovic Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
palata srbija02_RAS_foto Mitar Mitrovic

Tema sastanka, pored ostalog, biće postignuti dogovori na IV zasedanju srpsko-ruske Radne grupe za saradnju u oblasti poljoprivrede, koja će se istog dana održati u Palati Srbija.

Predstavnici dve zemlje na sastanku Radne grupe razgovaraće i o stanju i osnovnim pravcima rusko-srpske saradnje i trgovini poljoprivredno-prehrambenih proizvoda izmedju Srbije i Rusije kao i predlozima za unapredjenje saradnje u oblasti poljoprivrede.

Tokom bilateralnog sastanka govoriće se i o utiscima Ruske delegacije prilikom posete srpskim kompanijama iz oblasti mesne i mlečne industrije koji svoje proizvode izvoze u Rusiju, a koje će u ponedeljak obići predstavnici Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor predvodjeni rukovodiocem Dankvertom, kao i predstavnicima srpskog Ministarstva poljoprivrede.