Nikolić: Srbija stvara najbolje uslove za nove investicije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom kineske investicione grupe "Hong Kong VSA International investment" koju je predvodio Jing Guoping.

Tom prilikom predsednik Nikolić je naveo da Srbija saradnjama stvara povoljan poslovni ambijent, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika.

"U poslednje tri i po godine Srbija je, u saradnji sa domaćim i stranim kompanijama, stvorila povoljan poslovni ambijent kako bi ostvarila najbolje moguće uslove za priliv novih investicija", istakao je Nikolić.

Predsednik je naveo da je naša zemlja odlična destinacija za kineske investicije, jer može da ponudi vrhunske uslove poslovanja i stručnu i obrazovanu radnu snagu.

Odnosi Srbije i Kine su trenutno na najvišem mogućem nivou i to predstavlja dodatni podsticaj za zajedničke projekte, napomenuo je Nikolić.

Jing Guoping je rekao da je investiciona grupa koju predstavlja veoma zainteresovana za ulaganje u eksploataciju prirodnih resursa, kojima je Srbija izuzetno bogata, kao i za izvoz na treća tržišta u kooperaciji sa srpskim kompanijama.

Kineske kompanije znaju da Srbija ima povlašćeni pristup na brojna svetska tržišta i da je to izuzetno značajno za buduću saradnju njihove investicione grupe sa srpskim preduzećima, zaključio je Guoping.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво