Srbija odlična destinacija za kineske investicije

Tanjug

11. 01. 2016. u 14:17

Srbija je odlična destinacija za investicije, a kineske kompanije znaju za povlašćeni položaj Srbije na brojnim svetskim tržištima, rečeno je na sastanku predsednika Tomislava Nikolića i čelnika kineske investicione grupe

Србија одлична дестинација за кинеске инвестиције

Foto Tanjug

BEOGRAD - Srbija je odlična destinacija za kineske investicije, a kineske kompanije znaju za povlašćeni položaj Srbije na brojnim svetskim tržištima, rečeno je danas na sastanku predsednika Tomislava Nikolića i čelnika kineske investicione grupe "Hong Kong VSA International investment".

U poslednje tri ipo godine Srbija je, u saradnji sa domaćim i stranim kompanijama, stvorila povoljan poslovni ambijent kako bi ostvarila najbolje moguće uslove za priliv novih investicija, istakao je Nikolić.

On je tokom sastanka sa delegacijom kineske investicione grupe "Hong Kong VSA International investment", koju je predvodio generalni direktor Jing Guoping rekao da je Srbija odlična destinacija za kineske investicije, jer može da ponudi vrhunske uslove poslovanja i stručnu i obrazovanu radnu snagu.

Odnosi Srbije i Kine su trenutno na najvišem mogućem nivou i to predstavlja dodatni podsticaj za zajedničke projekte, istakao je Nikolić, a saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Jing je rekao da je investiciona grupa koju predstavlja veoma zainteresovana za ulaganje u eksploataciju prirodnih resursa, kojima je Srbija izuzetno bogata, kao i za izvoz na treća tržišta u kooperaciji sa srpskim kompanijama.

On je dodao da kineske kompanije znaju da Srbija ima povlašćeni pristup na brojna svetska tržišta i da je to izuzetno značajno za buduću saradnju njihove investicione grupe sa srpskim preduzećima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije