DOČEK NOVE GODINE U NOVOM SADU: Nastupaju Goran Bregović, Garavi sokak...
Foto: AP

Po Julijanskom kalendaru

DOČEK NOVE GODINE U NOVOM SADU: Nastupaju Goran Bregović, Garavi sokak...

Srbija -
NOVI SAD - Novosađani, kao i mnogobrojni gosti iz zemlje i inostranstva koji su najavili svoj dolazak u Novi Sad, imaće priliku da po četvrti put prisustvuju spektakularnom dočeku Nove godine koja se obeležava prema Julijanskom kalendaru.

Pravoslavna 2016. godina biće dočekana u noći 13. januara na centralnom gradskom trgu uz ekskluzivan muzički program i do sada neviđeni vatromet u ponoć, a bogat muzički program biće nastavljen i u noći 14. januara.

- Nastavljamo tradiciju i ove godine dovodimo u naš grad veliku muzičku zvezdu, Gorana Bregovića, čiji nastup obećava mnogo, sudeći prema najavljenom broju turista i zauzetosti smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu i okolini. Novogodišnji program će početi 13. januara u 20.30 časova i to nastupom ansambla „Zorule“. Nakon toga, na binu će u 21.30 izaći muzičar Saša Katančić, dok će sat vremena kasnije Novosađane svojom muzikom pozdraviti i Garavi sokak. Petnaestak minuta pre ponoći, na binu će izaći Goran Bregović sa kojim ćemo odbrojavati poslednje sekunde pred Novu 2016. godinu uz spektakularni vatromet - rekla je savetnica gradonačelnika Nada Kobac i pozvala građane da u što većem broju dođu na Trg slobode u sredu uveče.

Za vreme proslave na Trgu slobode biće angažovana redarska služba, a u koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje bilo koje vrste oružja, pirotehničkih sredstava i napitaka.

Trifkovićev trg, kao i ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Grčkoškolska, Zlatne grede, Grozde Gajšin, Natoševićeva, Nikole Pašića, Modene i Ilije Ognjanovića biće zatvorene za saobraćaj na dan dočeka od 15 časova do sutra ujutro u četiri sata.

Semafori u široj zoni centra u noćnim satima radiće u režimu za dane vikenda. U svim ulicama užeg centra grada zabranjuje se ulazak vozilima sa važećim odobrenjem, osim za vozila organizatora Manifestacije, javno-komunalnih preduzeća i prioritetnih vozila. Parking garaža iza zgrade SNP-a privremeno će biti zatvorena i korišćena za potrebe parkiranja vozila organizatora i gostiju.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track