Muzičar koji je menjao svet: Ovako su se poznati oprostili od Dejvida Bouvija

by | januar 11, 2016

Ceo svet uzdrmala je jutros vest da nas je napustio britanski muzičar i umetnik Dejvid Bouvi. Legenda britanske i svetske muzike preminuo je nakon 18 meseci borbe sa rakom, a svoj poslednji album „Blackstar“ objavio je pre samo nekoliko dana.

Odlazak legende: Preminuo Dejvid Bouvi

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Dejvid Bouvi rođen je kao Dejvid Džouns 8. januara 1947. ali je promenio ime 1966. godine. Osim menjanja muzičkog stila i pomeranja granica u muzici, Bouvi je bio poznat i po neverovatnim transformacijama i menjanju stila. Njegov alter ego bio je Zigi Stardast, a Bouvi je tada farbao kosu u narandžasto.

via GIPHY

Tako je prirodno i bio izbor za mnoge uloge, vanzemaljac 1976. u filmu “The Man Who Fell to Earth”, glavna uloga u brodvejskom spektaklu 1980. „Čovek-slon“, zatim u poslednjem filmu Marlen Ditrih „Just a Gigolo“, pa sve do Nikole Tesle u filmu „Prestige“ 2006. godine.

Oženio se Meri Anđelom Barnet (poznatom i kao Endži Bouvi) 19. marta 1970. a kasnije su dobili sina Zouvija Bouvija (danas reditelja Dankana Džounsa). U aprilu 1992. oženio se manekenkom Iman. Imaju ćerku Aleksandriju Leksi Zahru Džouns koja je rođena u avgustu 2000.

Malo je poznato da Bouvi nije rođen sa različitom bojom očiju. On je imao stanje poznato kao anisokorija, što je medicinski izraz za zenice nejednake veličine. Naime 1962. ga je drug iz razreda udario u oko zbog svađe oko jedne devojčice i pritom noktom oštetio Dejvidovu očnu jabučicu. On je kasnije primljen u bolnicu gde je ustanovljeno da su pokidani mišići koji regulišu skupljanje i širenje zenice levog oka i zbog toga je imao dve operacije. Od tada ima trajno proširenu zenicu, zbog čega izgleda kao da su mu oči različite boje.

Na sledećoj stranici pogledajte kako su se poznate ličnosti oprostile danas od Dejvida Bouvija

Kolege i prijatelji širom sveta oprostili su se od legendarnog Dejvida Bouvija, a pogledajte u nastavku šta su poručili putem Instagrama i Tvitera.

A photo posted by Madonna (@madonna) on

My heart is with you Bowie

Posted by Debbie Harry on Monday, January 11, 2016

A photo posted by Pharrell Williams (@pharrell) on

A photo posted by David Beckham (@davidbeckham) on

A photo posted by Sam Smith (@samsmithworld) on

A photo posted by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx) on

Tagovi: