Konačno počele prave zimske rasprodaje

D. MARINKOVIĆ

11. 01. 2016. u 15:04

Za razliku od evropskih metropola, u srpskim gradovima tek odnedavno odeća i obuća može da se kupuje po sniženim cenama. Izlozi radnji oblepljeni natpisima o popustima od 30 do 50 odsto. Glavni talas polovinom januara

Коначно почеле праве зимске распродаје

Foto: M. Labudović

RASPRODAJE su tek startovale! Izlozi radnji sa odećom i obućom oblepljeni su u većim gradovima u Srbiji natpisima o popustima od 30 do 50 odsto, ali glavni talas prazničnih sniženja očekuje se tek sredinom ovog meseca. Tada bi cene, kako se najavljuje, mogle da budu osetno niže.

Trenutno povoljnije cene mahom do 30 odsto ponudile su modne kuće "Teranova", "Berška", "Tajmaut", "Ledžend", "Springfild", "Njujorker", "Tako"... Posle sniženja, džemperi mogu da se kupe za 890, a tunike i pantalone za 1.199 dinara...

Popusti su uveliko i u "Delta sitiju", a u tom prestoničkom šoping-molu sniženja idu do 50 odsto kod nekih modela. Brendirane ženske pantalone su sa 17.890 snižene na 9.990 dinara. Kardigan džemper u tom centru je sa 8.900 sada pojeftinio na 4.399 dinara.

- Pamučne muške pantalone sada mogu upola cene da se kupe, modeli koji su koštali 9.499, sada su 3.699 dinara - rekao je jedan od prodavaca u ovom centru. - Ženska jakna koja je krajem prošle godine koštala 6.799, sada može da se nabavi za 3.699 dinara. Po povoljnim cenama u ponudi su i trenerke. Model koji je koštao 6.799 pojeftinio je na 3.399 dinara.

U tržnom centru "Ušće" po pristupačnijim cenama od prošlogodišnjih mogu da se nađu neki modeli kaputa, cipela, tašni... Majice raznih modela u prodaji su od 800 dinara, ženske tašne od 1.000, a svečane haljine od 1.600 dinara.

- Sezona sniženja počela je i u našem šoping-centru u pojedinim buticima i prodavnicama, sniženja idu do čak 70 odsto - kaže Nevena Martinović, menadžer za odnose s javnošću "Konfluens properti menadžmenta", u okviru koga posluje "Ušće". - Ovo je prilika da obradujete sebe novim kaputom, koji se na sniženjima može naći i za čak 2.500 dinara, ili savršenom kombinacijom svečane haljine i cipela, koja ukupno košta oko 2.600 dinara.

U beogradskom "Imo centru" očekuju da će do kraja meseca sniženja biti i masovnija i u većem procentu. U većini prodavnicama trenutno su cene za trećinu oborene, ali ima modela gde su cene prepolovljene. Stiče se utisak da je u odnosu na isti period protekle godine veći postotak sniženja.


GARDEROBA ZA BAGATELU

* NOVOGODIŠNjE rasprodaje u Srbiji tek su počele, dok su u evropskim metropolama u punom jeku. Tako, muške majice, koje su u nekim evropskim zemljama koštale 45 evra, mogu da se kupe ispod 10, a džemperi od 60 pojeftinili na oko 20 evra... Za razliku od naših radnji, u evropskim gradovima popusti se idu do čak 80 odsto.

* ZA jedan par čizama, kod nas mora da se odvoji između 100 i 150 evra, dok se iste takve čizme u Mađarskoj ili Austriji mogu naći upola jeftinije, upravo zahvaljujući velikim popustima.

* U CENTRU za potrošače Srbije ističu da još kasnimo za evropskim državama kada su rasprodaje u pitanju.

- Kod nas prava sniženja počinju tek početkom godine, a ne pred doček, kako je to svuda u svetu - podsećaju u ovom Centru.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

D.S Po

11.01.2016. 18:34

Snizenja u Srbiji ?! Da li nas to neko zafrkava. Pa u Srbiji je sve skuplje nego u Austriji. Pelene za bebe su jeftinije tamo a plate su im 10 vece. Inace sam iz Pozarevca i cesto u kontaktu sa nasim ljudima koji tamo zive i rade i znate li dragi moji gradjani republike Srabije sta najcesce nasi gastarbajteri kazu kada vide cene robe u nasim prodavnicama? Isto (cena) kao i u Becu.

Влада

12.01.2016. 00:00

Узгред, у Србији на распродаји, ја који носим XL величину мајица, џемпера, дукесва, никада ни не нађем на тим чувеним распродајама одговарајућу величину. Ја не знам да ли се то прода већ првог дана или је нешто друго у питању, али редовно на распродајама рафови су пуни одеће у величинама S, XXXL и евентуално M. Приметио сам да је и L дефицитарна величина. Тако да мени не значи ни 80 посто попуста (наравно толико снижење још нисам видео), јер једноставно нема оних величина које су најтраженије