Obradović: Ne pravimo novi DOS

P. V.

11. 01. 2016. u 15:29

Lider Dveri Boško Obradović o izborima, koalicijama, savezu sa Demokratskom strankom Srbije: Očekujemo i parlamentarne i predsedničke izbore

Обрадовић: Не правимо нови ДОС

Lider Dveri Boško Obradović

NE bi me iznenadilo da se zajedno sa pokrajinskim i lokalnim uskoro održe i vanredni republički, pa čak i vanredni predsednički izbori - izjavio je za "Novosti" Boško Obradović, lider "Dveri".

* Zašto verujete da će se vlast odlučiti na sveopšte izbore?

- Mislim da vladajući režim SNS ima veliki problem da izađe na lokalne i pokrajinske izbore bez republičke Vučićeve kape. Plus, da im treba podrška predsednika Nikolića, koji će zauzvrat tražiti podršku SNS za drugi mandat.

* Šta je suština novog sporazuma sa DSS koji potpisujete sutra?

- Patriotska saradnja Dveri i DSS započeta je pre više od godinu dana nakon izbora dr Sande Rašković Ivić na čelo DSS. Imali smo mnogo zajedničkih nastupa, išli smo na Krim i u Moskvu, sa stručnom javnošću i sindikatima sprečili smo prodaju "Telekoma", što je jedna važna opoziciona pobeda u 2015. Sada kada smo ušli u izbornu godinu, vreme je da potpišemo koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima.

* Sa kojim strankama biste još mogli da pregovarate o predizbornoj saradnji?

- Koalicija Dveri-DSS je stožer Patriotskog bloka. Dveri (vrata) tog bloka su otvorena za sve koji su protiv ulaska Srbije u EU, protiv NATO, za stratešku saradnju sa Rusijom i očuvanje KiM u sastavu Srbije. I, posebno, za promenu ekonomskog modela: da naše pare i državni podsticaji ne idu više strancima već isključivo u domaću privredu i poljoprivredu.

* Kako tumačite to što su neki vaš susret sa predstavnicima DS, Nove stranke... proglasili za pokušaj stvaranja novog DOS?

- Nema novog DOS. Dveri nikada neće biti deo nikakve prozapadne opozicije. Za nas je besmisleno da Vučića zamenjujemo Pajtićem, Tadićem ili Čedom Jovanovićem. Ali ćemo sarađivati sa svima u opoziciji u pravcu borbe za poštene i fer izbore, kojih nema bez slobodnih medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ljuba

11.01.2016. 17:02

Ma da, da, da... Sve same patriote... Kako pričaju bajke pred izbore, a šta će biti posle... Ko vas finansira...? Jedini spas kroz saradnju sa Rusijom ( vojnu, ekonomsku...) nudi, i već decenijama unazad ima takvu ideologiju, Dr. Vojislav Šešelj...

Dragan

11.01.2016. 19:25

@Ljuba - Najlakse je ispljuvati nekoga i zalepiti mu onako usput nekoliko etiketa.Takva zlonamernost karakteristicna je za SNS botove, mada u ovom slucaju mozda strela i nije odapeta sa te strane, vec vise deluje da je sa one Euro fanaticne.Dveri nemaju slicnosti sa Seseljevom retorikom, Sto se novca tice bilo je raznih nebuloznih teorija o tome.Eto, vreme svoje radi i istina koliko god bila skrivana polako izlazi na videlo.Sa novom energijom, postenjem i verom u Boga Dveri postaju bitan politicki faktor