Dejvid Bouvi
Profimedia
Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi, Foto: Profimedia

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, kaže da je Bouvi "postavljao standarde" i da je uz njega odrastao.

- Koliko je Dejvid Bouvi veliki pokazao je i u svojim poslednjim danima, jer je otišao samo nekoliko dana pošto je objavljen album “Black star”. Nije dozvolio da nas napusti bez spektakla i pažnje, koju je plenio i zasluživao već decenijama. Bouvijeva genijalnost ogleda se i u tome što su ga svi smatrali svojim - i rokeri i pankeri i ljubitelji popa, pa i stvaraoci ozbiljne muzike... Pripadam generaciji koja je kao neizostavan deo odrastanja i formiranja imala da stalno prati sve što napravi Dejvid Bouvi, bilo da je to novi album, novi film ili bar njegov novi izgled... To je radila i cela svetska muzička i, uopšte, umetnička scena jer je Bouvi postavljao standarde. Ostaje nam njegova muzika, njegov Zigi, “Let’s dance”, “Fame” i druge pesme koje će nas podsećati na jednu od najvažnijih ličnosti čiji smo bili savremenici - kaže za “Alo!” Antić.

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić oglasila se na Tviteru rečima: "Jedna od onih vesti za koje čekaš demanti"

Borko Stefanović, osnivač “Levice Srbije” je rekao da je odlazak Bouvija veliki gubitak.

- Dejvida Bouvija sam voleo da slušam što sam bivao stariji. Ovo je veliki gubitak posle Lemija iz “Motorheda”. Bouvi je kao i Lemi veliki čovek iz rokenrola i simbol odrastanja mnogih generacija. Nažalost, obojica su nas napustila za kratko vreme - kaže Stefanović.

Ministarka Zorana Mihajlović na svom Fejsbuk profilu objavila je Bouvijevu pesmu "Space Oddity".

Povodom smrti Dejvida Bouvija na Tviteru se oglasio i Nebojša Krstić, bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i nekadašnji član sastava "Idoli".

 

Komentari (2)

Misa

11.01.2016 17:52

Zasto je jadna Srbija, zato sto je vode jadnici koji su fascinirani smrcu jednog drogerasa, a ne oglasavaju se kada Hrvati tvrde da je, Srbin, Nikola Tesla, njihov !!!

ilke

11.01.2016 20:36

@Misa - Da mogu da biram za svoje dete, najgore bi bilo da bude glup i neprosvecen, drugo najgore bi bilo da bude narkoman. Ti si po tom kriterijumu najgore prošao.