Vesti

0

RTS: Firma Sky music kontroliše video displej u Areni

Autor: VV

Izvor: Tanjug

RTS: Firma Sky music kontroliše video displej u Areni

Izvor: Foto: Tanjug / Oksana Toskić

RTS je, reagujući na izjavu predsednika Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vaterpolu Raše Ristivojevića da je "desni ekran pod kontrolom RTS-a i da ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola", naveo i da njihova reportažna kola juče nisu bila uključena u trenutku kad je snimljena ta fotografija.

"Kontrolu nad sadržajem video displeja ima isključivo Sky Music. Operater na video mikseru je takođe iz firme ''Sky music''. U trenutku kada je fotografija napravljena, reportažna kola RTS-a još uvek nisu bila uključena", navodi se u saopštenju.

Naime, sinoć se na društvenim mrežama i pojedinim sajtovima pojavila fotografija sa navodnom reklamom SNS na ekranu u Kombank areni, za koju Ristivojević tvrdi da je fotomontaža.

"Veliki displej na bazenu u Areni je podeljen na dva dela. Levi ekran potpuno tehnički kontroliše italijanska firma Mikro Plus, koju je angažovala LEN, i na njemu su rezultati, merenje vreme i ostalo, dok je desni ekran pod kontrolom RTS-a i ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola", rekao je sinoć Ristivojević Tanjugu.

Naglašavajući da taj slučaj nema nikakve veze sa organizatorima, on je ponovio da je očigledno da je u pitanju fotomontaža i da je to urađeno dok je u dvorani bio mrak.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR