Svet

0

Rajner: Skupština 20, a vlada možda 22. januara

Autor: VV

Izvor: Tanjug

Rajner: Skupština 20, a vlada možda 22. januara

Izvor: Foto: Beta, HINA / Tomislav Pavlek

"Na sednici će biti usuglašavanje saborskih odbora, vlada će isto biti tema. Nadam se da ćemo 22. januara izglasati vladu. Rok se može produžiti, ali nadam se da neće biti potrebno”, rekao je Rajner, preneo je portal Index.hr.

Inače, danas se u Zagrebu održavaju intenzivne konsultacije Tomislava Karamarka, kako je ranije najavljeno budućeg zamenika premijera, i lidera nezavisnih lista Most Bože Petrova, za koga je rezervisano mesto potpredsednika u vladi.

"Mi se usuglašavamo da odaberemno tri potencijalna kandidata po ministarstvu. Neću govoriti ni narednih pet dana o potencijalnim kandidatima”, rekao je Petrov i dodao da će n ate pozicije biti predložene stručne osobe, ted a stoga ne veruje d aće mandatar Tihomir Orešković imati zamerki.

Lider HDZ-a Karamarko je novinarima rekao d aće Most dobiti šest ministarstavaa, a ostalo Domoljubnoj koaliciji okupljenoj oko njegove stranke.

“Naši koalicioni partneri isto imaju kvalitetne kandidate. Imamo spremna imena, ali nisu za objavu. Dva kandidata dolaze pred mandatara, ako oni ne zadovolje, dolazi treći. Kandidati za ministre od danas kreću u razgovore sa Oreškovićem”, najavio je Karamarko.

Nezvanično, najizgledniji kanditat za ministarstvo pomorstva, saobraćaja i infrastrukture je Oleg Butković, spoljnih poslova - Miro Kovač, a evropskih fondova - Ivana Maletić.

Za mesto ministra finansija spominju se tri kandidata - Tomislav Čorić, Goran Marić i Josip Budimir (HSLS), za ministra odbrane - Nikola Brzica, dok se kao budući ministri kulture spominju Sunčana Glavak ali i Jasen Mesić.

Mediji navode da je zagrebačka organizacija HDZ-a od central zatražila da se za ministra unutarnjih poslova kandiduje Milijan Brkić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR