Svet

0

BiH: Uhapšena trojica, zaplenjene bombe, oružje, zastava IS

Autor: MIM

Izvor: Tanjug

BiH: Uhapšena trojica, zaplenjene bombe, oružje, zastava IS

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su N.Š. (28), A.M. (55) i Dž.V. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su pocinili krivicno delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

“Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto šest rucnih bombi, jedna trenutna tromblonska mina, dvije protivpješadijske nagazne mine, 26 komada municije za puškomitraljez M-84 7,62 mm, 30 komada pušcane municije 7,9 mm, šest komada pištoljske municije 7,65 mm, maceta, zastava IS, plasticni šablon za oslikavanje obilježja IS, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku”, navodi se u saopštenju.

Te aktivnosti realizovane po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

“Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gđe ce biti kriminalisticki obradene, nakon cega ce se, shodno uputama postupajuceg tužioca, odluciti o njihovom daljem statusu”, saopštila je SIPA, a prenose mediji u BiH.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR