Vesti

0

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

Autor: MIM

Izvor: Tanjug

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

Izvor: Foto: Tanjug, MO

Sastanku su prisustovali i predstavnici ruske delegacije koji učestvuju u radu Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju Republike Srbije sa Ruskom Federacijom, kao i v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurs Nenad Miloradović i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Bojan Zrnić.

Posle razgovora sa ministrom odbrane, nastavljen je radni sastanak Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju Republike Srbije sa Ruskom Federacijom, koji je započeo jutros u Sektoru za materijalne resurse Ministarstva odbrane. 

Sastanku su prisustvovali, osim predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije, kao i predstavnici preduzeća i banaka iz Ruske Federacije, navedeno je u saopštenju Ministarstva. 

Na sastanku Međuvladine komisije za vojnotehničku saradnju razgovarano je o opremanju Vojske Srbije naoružanjem i vojnom opremom ruske proizvodnje, unapređenju kapaciteta za održavanje vazduhoplovnih platformi i sistema PVO ruskog porekla u Republici Srbiji, kao i o unapređenju saradnje preduzeća odbrambene industrije dve zemlje. 

Takođe, planom posete predviđeno je da predstavnici ruske delegacije narednog dana obiđu naučno-istraživačke i remontne ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i deo preduzeća Odbrambene industrije Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR