Linkovi

Trijumf "Povratnika" na dodeli Zlatnih globusa


Alehandro Gonzales Injaritu i Leonardo Dikaprio poziraju za Zlatnim globusima za režiju i glumu.
Alehandro Gonzales Injaritu i Leonardo Dikaprio poziraju za Zlatnim globusima za režiju i glumu.

Povratnik (The Revenant), priča o borbi legendarnog američkog pionira prve polovine 19. Veka da preživi u divljini posle napada medveda, osvojio je nagradu za najbolji film na 73. dodeli Zlatnih globusa u nedelju.

Povratnik (The Revenant), priča o borbi legendarnog američkog pionira s prve polovine 19. veka da preživi u divljini posle napada medveda, osvojio je nagradu za najbolji film na 73. dodeli Zlatnih globusa u nedelju.

Zvezda filma “Povratnik”, Leonardo Dikaprio, dobio je ovacije kada je proglašen za najboljeg glumca u kategoriji drame.

Želim da podelim ovu nagradu za svim starosedeocima Severne Amerike predstavljenim u ovom filmu i zajednicama starosedelaca širom sveta. Vreme je da priznamo vašu istoriju i zaštitimo vašu zemlju od interesa korporacija i onih koji žele da je eksploatišu. Vreme je da čujemo vaš glas i sačuvamo ovu planetu za buduće generacije”, poručio je Dikaprio.

Alehandro Gonzales Injaritu, prošlogodišnji dobitnik Oskara za režiju za dramu “Čovek ptica”, osvojio je Zlatni globus za režiju filma “Povratnik”.

Svemirska avantura “Marsovac” dobila je nagradu u žanru komedije gde se ova drama neočekivano našla, a Met Dejmon je proglašen za najboljeg glumca u toj kategoriji za ulogu astronauta koga posada ostavlja na Marsu, uverena da je nastradao u nesreći.

Bri Larson je nagradjena za najbolju glumicu u drami. U filmu “Soba”, ona glumi mladu majku godinama zatočenu u jednoj sobi sa svojim malim sinom, dok je Dženifer Lorens osvojila osvojila Zlatni Globus za najbolju glumicu u komediji, za film “Džoj”, o ženi koja postaje osnivač moćne porodične poslovne dinastije.

69-godišnji Silvester Stalone osvojio je nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu za film “Krid”, u kome ponovo glumi boksera Rokija Balbou – što je uloga koja mu je donela status superzvezvde pre skoro 40 godina.

XS
SM
MD
LG