ЕП Београд 2016: У неизвесној завршници, Немице победиле Српкиње

Ватерполисткиње Србије поражене су на старту Европског првенства у Београду 14:13. Изабранице Владимира Бајковића умало да изненаде фаворизоване Немице које са клупе предводи наш стручњак Милош Секулић

Србија – Немачка 13:14 (5:3, 1:3, 4:4, 3:4)

БЕОГРАД: Арена, гледалаца: 3.000, судије: Сантос (Португалија), Кикалишвили (Грузија). Играч више: Србија 8 (3), Немачка 8 (6).

СРБИЈА: Јоветић, Б. Рудић, Пантовић 1, Ћоровић 1, Миладиновић, Дујовић, Лука 2, Т. Рудић, Миловановић, Вуковић 4, Ивковић 3, Јаковљевић 2, Александровић.

НЕМАЧКА: Ахренс, Восеберг 3, Креис, Б. Шејферт 1, Бломенкамп 4, Деике, А. Шејферт, Керн 3, Штифел, Адамски, Гелсе 3, Ебел, Рајнхарт.

Ватерполисткиње Србије поражене су на старту Европског првенства у Београду 14:13. Изабранице Владимира Бајковића умало да изненаде фаворизоване Немице које са клупе предводи наш стручњак Милош Секулић, а помоћник му је некадашњи репрезентативац наше земље Петар Трбојевић. Али су на крају платиле данак несикуству. Тако су Немице у самом финишу успеле да дођу до победе у најузбудљивијем дуелу дана у женском делу турнира.

Наше девојке су одлично почеле и повеле са 5:1 у првих шест минута, али су Немице успеле да превазиђу први шок и у последња два минута првог периода смање на 5:3, а почетком друге четвртине успеле су да дођу и до изједначења (5:5). Све до средине треће деонице играло се гол за гол, наше девојке су водиле, али никако нису успевале да се одлепе и направе нову осетнију предност. Немице су све време притискале и после изједначења на 7:7, успеле први пут на мечу да поведу и преокрену ток утакмице у своју корист (8:7). И у наставку се играло гол за гол, али су овога пута наше девојке јуриле заостатак. Сада оне нису дозвољавале Немицама да направе осетнију предност. После изједначења на 13:13 минут пре краја сусрета имале су Српкиње шансу и да изборе победу, али су промашиле напад, уследила је контра Немица 30 секунди пре краја и гол искусне Клаудије Бломенкамп за победу.

Уједно она је била и најефикаснија у редовима Немица са четири поготка. Код наших девојка исти број голова постигла је Јелена Вуковић.
- Добро смо играле и поред пораза, показале смо да можемо да парирамо бољем тиму и надам се да ћемо како турнир буде одмицао бити све боље. Пале смо у трећој и четвртој деоници и то је и довело до пораза. Надам се да ћемо и у дуелу са Хрватицама имати исту овакву подршку са трибина и да ћемо успети да победимо – казала је Вуковићева.
Српкиње у следећем колу групе Б играју са Хрватицама, које су у првом колу убедљиво поражене од Шпанкиња.

Г. М.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести