Највеће појачање сачуван тим

У добром расположењу фудбалери Црвене звезде почели су припреме за наставак сезоне. На првој прозивци тренер Миодраг Божовић имао је на располагању чак 32 играча, од тога четворицу омладинаца,

 Николу Јовановића, Луку Аџића, Луку Илића и Марка Мијаиловића. Због проблема са авио картама дан касније у Београд стижу странци Матос, Ибањез и Вијеира.

- Неколико клинаца вежбаће са нама, да осете атмосферу. Егзистенција клуба зависи од продаје младих фудбалера из нашег погона, па морамо да их форсирамо. Велика је част за клуб што смо успели да Грујић направи трансфер у Ливерпул. Живот је такав. Плански рад може да нам обезбеди и добре резултате у Европи. Иначе, сва кашњења су оправдана - рекао је тренер Божовић, изарзивши наду да ће неспоразуми са појединим новинарима и медијским кућама бити превазиђени.

Ново-старо лице на Маракани је Џошуа Паркер који је протеклих неколико месеци провео у Абердну на позајмици, али се не враћа на Острво.
- Не знам зашто је толико итересантан Паркер у овом тренутку, на списку је и у одличном стању и бориће се за место у екипи - објаснио је Божовић.
Отклонио је искусни стратег све дилеме око даљег статуса Вукашина Јовановића за чије услуге је заинтересован Бордо.
- Нема ништа од тога, Вуле остаје са нама. Највљена су и појачања, пре свих француског везисте из Мордовије Дамијена ле Талека.

- Имамо пар играча који су нам интерестни, али нормално не желимо да лицитирамо с њиховим именима, да им не бисмо правили рекламу, а ни проблеме сами себи. Трансфер Ле Талека још није договорен. Ово је млада екипа и сматрам да задржавање свих играча можемо да посматрамо као потез који нас је појачао.

Титула је у yепу па припреме за напад на пласман у Лигу шампиона могу да крену.-  Без обзира на разлику у бодовима као озбиљан клуб не смемо да се опуштамо и оног момента када математички будемо први моћи ћемо да причамо о плановима за Лигу шампиона - упозорио је Божовић.Експедиција црвено- белих у четвртак се сели у Словенију, а прву фазу припрема, која ће трајати до 28. јануара, обавиће у Копру.

Други део припрема на програму од 31. јануара до 14. фебруара а база је Пафос на Кипру, уз одигравање неколико контролних мечева.

З. Рангелов

 

Борац пре Партизана

У свом стилу је Божовић одговорио на питање новинара да ли прати дешавања у табору вечитог ривала.- Не, пратио сам шта раде у Борцу из Чачка, јер је то наш најозбиљнији противник -  узвратио Гроф.

Списак

Голмани: Дамир Кахриман, Немања Супић, Марко Тркуља, Јован Вицић, Филип Манојловић
Дефанзивци: Марко Петковић, Александар Луковић, Зоран Рендулић, Саво Павићевић, Мамаду Мбођ, Вукашин Јовановић, Милош Цветковић, Душан Анђелковић, Марко Маринковић, Марко Мијаиловић
Везисти: Мичел Доналд, Марко Грујић, Александар Катаи, Срђан Плавшић, Славољуб Срнић, Саша Стојановић, Идан Веред, Немања Ахчин, Михаило Ристић, Ненад Гаврић, Душан Живковић, Никола Јовановић, Лука Аџић, Лука Илић
Нападачи: Лука Јовић, Петар Орландић, Предраг Сикимић.

Поглед ка Европи

О даљим плановима клуба током пролећа у којем само треба рутински верификовати титулу говорио је први оперативац клуба Звездан Терзић.
- Опуштања нема, јер математички титулу нисмо освојили. Ми се организационо спремамо за квалификације за Лигу шампиона, али фудбалере то не би требало да занима. Они морају да слушају шта им кажу људи из стручног штаба - рекао је Терзић.
У касу ће се слити 6 милиона евра од продаје Грујића, а на мети Бордоа је и Вукашин Јовановић  (2,5 милиона евра).
- Новац са Острва биће на нашем рачун најкасније до петка. Са тим средствима можемо да изгурамо до маја и да без проблема прођемо нову ревизију УЕФА на путу до лиценце. Моје мишљење је да Јовановића не би требало продавати. Чућемо мишљење струке и осталих чланова УО.  Јовановић доноси баланс екипи, треба да остане. Фудбалско тржиште је непредвидиво. Можда никад нећемо добити овакву понуду, а можда ће Јовановића да вреди и дупло више.
Нове аквизиције су на помолу.
- Навијачи ће бити задовољни појачањима. Преговарамо са двојицом играча из иностранства. Један је задњи везни, други штопер. Ми смо лествицу очекивања подигли, сад су нам потребни фудбалери који ће донети квалитет на међународној сцени. Више нико не прича о титули и 26 бодова предности, већ се сви надају успеху у Европи - казао је Звездан Терзић.

З. Р.
 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести