Хрвати архивирани, на реду је Малта

Ватерполо репрезентација Србије одлично је стартовала на Европском првенству у Београду. Изабраници Дејана Савића пред препуним трибинама Арене убедљиво су надиграли олимпијског шампиона

 Хрватску са 13:6 у првом колу Б групе. Данас је пред “делфинима” много лакши задатак, јер је ривал репрезентација Малте од 20.15 часова.

Селектор Србије Дејан Савић после тријумфа над Хрватском рекао је да би то могао да буде “мач са две оштрице”, али и да ће екипа учинити све да се избори с притиском и одбрани титулу првака Европе.- Озбиљно смо ушли у дуел са Хрватима. Иако је Павић одлично бранио примили су много голова из игре, а ми смо одлично играли с играчем мање. Не волим реч доминација ово је само сплет околности. Стварно је амбијент био сјајан, а публика играч више. Победили смо великог ривала, али смо имали још две победе. Прва је са сопственим притиском који стално себи намећемо, а друга је против притиска непотребно наметнутих од неких људи. Сада ће бити лакше - рекао је Савић.

Он је позвао јавност да не пада у еуфорију после сјајног старта шампионата.- Учинићемо све да завршимо први, али овај резултат може да буде мач са две оштрице. Сви ће мислити да смо апсолутни фаворити, али има још да се игра. Требало би пустити све да иде својим током - поручио је Савић.Такође, је истакао и да екипа мора да одради неколико јаких тренинга, па ће “делфини” спаринговати с Партизаном на Бањици.

- Морамо да одрадимо неколико јаких тренинга, са чиме су и играчи упознати. Имамо неке варијанте, да одиграмо неколико четвртина на Бањици са Партизаном - истакао је Савић и додао да су Италија, Шпанија, Црна Гора и Мађарска главни конкуренти за злато.- Италија може да покаже највише на првенству. Доста тимова јуре олимпијску визу. Мађари јесу у кризи, али они никада не смеју да се отпишу. Не смемо да заборавимо ни Грке, бронзане са Светског првенства.

Капитен Живко Гоцић је био је презадовољан после победе над Хрватском.- Резултат сада нема велику важност. Праве игре почињу тек од четвртфинала. Сјајна је била Арена, ухватили смо ритам, имамо самопоуздање – казао је Гоцић.Стефан Митровић је додао:
- Није лако играти одмах на отварању против једног од највећих конкурената. Не могу да кажем ни да притисак не постоји. Акценат је сада на томе да подигнемо форму и да не паднемо. Ово није наш максимални домет. Ако будемо овако играли у одбрани, можемо да направимо добар резултат.
Сава Ранђеловић је рекао да победа над Хрватском доноси велико самопоуздање.

- Победили смо Хрватску, главног конкурента. Стекли смо самопоуздање које желимо да очувамо до краја. Очекују нас две лакше утакмице, имамо доста времена да се припремимо за завршницу такмичења. Никада нисмо играли с Малтом. Изгубили су од Француза са десет разлике и то нам ипак нешто говори. Неће бити проблема - рекао је Ранђеловић и поручио да се најежио на званичном представљању селекција.

Душан Мандић је као и селектор Савић опрезан и сматра да екипа може да буде задовољна резултатом који је производ добре игре. Истакао је да лепши јубилеј, стоту утакмицу није могао да пожели.
- Пуна Арена, фантастичан амбијент, победа против Хрватске. Шта ћеш лепше. Екипа смо која увек иде на највиша одличја и уколико играмо као што знамо, тешко ко ће моћи да нам се супростави. Међутим, не волим што су на сви ставили на трон, постоји доста добрих репрезентација. Неће бити лако, а остварен резултат није прави показатељ репрезентације Хрватске – казао је леворуки шутер и додао да су његови голови против Хрвата били заслуга Филиповића и Прлаиновића и сјајних асистенција.

Млади Никола Јакшић очекује исту подршку са трибина у наставку првенства.
- Много нам значи тријумф над Хрватском, који нам највероватније доноси прво место. Волео бих да публика настави да долази на наше утакмице у истом броју, јер су нам велика помоћ. Верујем да ћемо бити све бољи и бољи - закључио је Јакшић.

Г. Маленовић

 

Резултати 1. кола

Мушкарци
Ц група
Грузија – Румунија  6:12
Немачка – Италија  5:16

Д група
Русија – Турска  17:8
Мађарска – Грчка  8:8

Жене
Б група
Хрватска – Шпанија  3:29
Италија – Француска  10:3
Србија – Немачка  13:14

Програм за уторак

Мушкарци
А група
Словачка – Холандија  (9.30)
Црна Гора – Шпанија  (18.45)

Б група
Француска – Хрватска  (17.15)
Србија – Малта  (20.15)

Жене
А група
Португалија – Русија  (11)
Турска – Холандија  (12.30)
Грчка – Мађарска  (15.45)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести