Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:10, 12. 1. 2016.

| Ekonomija

“Poklon” iz Vlade ide niškim javnim preduzećima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
Veći deo novca iz Vlade Srbije ide "Gorici"; foto: JV arhiva

80 miliona dinara koje je Vlada Srbije uplatila na račun Grada Niša biće podeljeno javnim preduzećima “Gorica” i “Mediana”.

Poslednjeg dana 2015. godine iz Vlade Srbije stigao je novogodišnji poklon na račune čak 49 gradova i opština u Srbiji.

Pod obrazloženjem da se ukupno milijardu dinara iz republičkog budžeta šalje lokalnim samoupravama “kako bi se pokrili minusi zbog smanjenih prihoda”, 31. decembra su kod mnogih stigli “neplanirani prihodi”.

Gradu Nišu je uplaćeno 80 miliona dinara, a gradonačelnik Zoran Perišić kaže da je 50 miliona odmah prebačeno Javnom komunalnom preduzeću “Gorica”.

Prvog radnog dana kada je to bilo moguće mi smo novac prebacili “Gorici”, a ostalih 30 miliona i 10 miliona iz budžeta Grada biće uplaćeno za radnike “Mediane” - rekao je Perišić.

Niš je inače drugi grad, odmah iza Kragujevca, koji je iz republičkog budžeta u dva navrata dobio najveće “poklone” za Novu godinu.

Na kraju 2014. u Niš je stiglo 200 miliona, a ove 80 miliona dinara. Od gradova sa juga Srbije ne zaostaje puno ni Leksovac koji je u dve godine, ukupno iz republičkog budžeta dobio 170 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana

    09:08 // 13. 1. 2016.

    dal zna perisic da delnicka ulica u vrtiste nema vodovod ni kanalizaciju ni put a broji 250 domacinstva puno male dece vodu za pice donose balonima iz nisa jer bunarska nije za pice puna je arsena pa nije ni za zivotinje a idu izbori molim novinare da posete ulicu i napisu reportazu

  • R.Nikolic

    22:46 // 12. 1. 2016.

    Periša, pitaj Tomu da te usvoji pa da Niš dobije duplo više para.

  • Šugar rap

    19:57 // 12. 1. 2016.

    Nije mi jasno novac daju jp.,zar u njima nije najprofesionalniji i najbolji menadzment u gradu a i sire,bar tako kaze dr.profesor a i tim jp ne trebaju pare mogli su da prepisu od menadzmenta vodovoda uzmu lepo radnicima plate,koje obecaju da ce da vrate normalno to ne vrate i firma cveta direktor menadzer godine,posluje se pozitivno,nego ovi radnici iz vodovod bezobrazni pa oce i platu e pa nema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: