• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavelićeva kći: Tata nije imao ništa protiv Srba

Izvor mondo.rs

Višnja Pavelić, starija kćerka ustaškog zlikovca Ante Pavelića, tvrdi da njen otac nije imao ništa protiv pravoslavaca i da ništa lično nije imao ni protiv Srbije, a nije bio ni protiv Jevreja. Tito nije hteo da ubije Pavelića, tvrdi.

"Katolički fratri su prekrštavali, a tata nije imao ništa protiv pravoslavaca, primao ih je i u vojsku. Lično protiv Srbije nije imao ništa. Crkva je uvek bila protiv tate", rekla je Višnja Pavelić reditelju hrvatskom reditelju Jakovu Sedlaru u Španiji, koji je snimio dokumentarni film o njoj.

Višnja Pavelić navela je, kako prenosi zagrebački list "Globus" i da poglavar Nezavisne Države Hrvatske, najverniji saveznik Adolfa Hitlera, nije imao ništa ni protiv Jevreja i da je u NDH čak bilo i generala Jevreja.

Ali, neki su bili u partizanima i to se moralo kontrolisati. Protiv Jevreja moj tata nikada nije imao. Zabranio je i da nose znakove. Ko je bio dobar sa SS-ovcima, Eugen Dido Kvaternik (Pavelićev najbliži saradnik). Poludeo je na kraju", rekla je Višnja Pavelić.

"TATI NIJE BILO LAKO"

Ona je navela da je atentat na njenog oca u Buenos Airesu u Argentini organizovala "hrvatska klerikalna struja", a ne jugoslovenska komunistička obaveštajna služba po naređenju Josipa Broza Tita.

"Titovi komunisti nisu hteli da naprave atentat na mog oca Antu Pavelića. Oni su hteli izručenje. Ali, tu je bilo svega, s Maksom Luburićem (komandant sistema logora i Jasenovca), koji je bio ludak, umno bolestan čovek. On je ubijao ljude. Njega niko nije mogao da kontroliše. Nije tati bilo lako", rekla je Višnja Pavelić.

Pavelićeva ćerka je dodala da ni kardinal Alojzije Stepinac nije voleo njenog oca.

"Crkva je uvek bila protiv tate. U Vatikanu je masonerija radila protiv Hrvatske. Uostalom, posle su napravili protokol, Tito i njegova žena sedeli su s papom. To su uspeeli napraviti", kaže Višnja Pavelić.

Višnja Pavelić (91) je umrla prošle godine na katolički Božić, Sedlaru je dozvolila da snimi njihov razgovor pod uslovom da bude objavljen posle njene smrti.

Ona je sama živela u Madridu. Ante Pavelić i njegova supruga imali su troje dece, sina Velimira i kćerke Mirjanu i Višnju.

ISTORIJA IZREKLA SVOJ SUD O KRVAVOM USTAŠKOM REŽIMU

"Globus" navodi da je istorija izrekla svoj sud o Anti Paveliću i krvavom ustaškom režimu.

"Dva dana nakon što su ustaše umarširale u Zagreb počeo je surovi progon Jevreja i Srba, koji će se u ratnim godinama nastaviti punom žestinom. Tokom rata u ustaškim logorima poput Jasenovca ubijene su hiljade i hiljade ljudi, a licitiranje brojkama je još jedan udarac nevinim žrtvama", navodi "Globus".

Zapaljena su i sa zemljom sravnjena brojna srpska sela, Jevreji su nemilosrdno isterani iz svojih kuća i stanova, u NDH su donosili stravične zakone, a Pavelić je veliki deo Hrvatske prepustio Nemcima i Italijanima.

"Kada danas neki ‘NDH nostalgičari’ prizivaju i amnestiraju to vreme progona, smrti i neljudskosti, onda je to više sramota za njih same. Ne ponovilo se, možda je najkraće što se može reći", zaključuje zagrebački list.

Komentari 34

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Moze oma da prica sta god hoce, ali ja samo znam da ne postoji ni jedan roditelj koji nije slagao svoje dete, pogotovo za takve stvari.

Gospodin

NDH JE I DAN DANAS NA SNAZI , POSTOJI I TREBA BITI OPREZAN SA TOM LUDNICOM OTVORENOG TIPA, BOLEST NE BIRA A SVAKA BOLEST NA ZALOST NE BOLI , TAKO DA HRVATI IMAJU VALJANU DIJAGNOZU I POODALJE OD NJIH

Gresnik

Eto, zamislite, kako smo ziveli u zabludi i gresili. Okomili se na njega, a on predobar, samo je gresio u proceni karaktera ljudi, pa se udruzio sa krvavim Didom Kvaternikom i onim drugim ludakom koji je ubijao kao besan pas. Pa se jos i crkva okomila na njega; pitam se kako ce posle ovoga svedocenja da Stepinca medju svece uvedu, kad je i on istrebljivao, suprotno poglavnikovim zeljama.

special image