• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukanović: SDP se sama isključila iz vlasti

Izvor mondo.me

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović rekao je za N1 da je zadovoljan što je Vlada čiji je premijer dobila poverenje parlamenta i da je to za njega bilo očekivano.

Kao razlog je naveo uverenje da je Vlada tokom tri godine mandata ispunila najvažnija predizborna obećanja data građanima na izborima i da poziv opoziciji da uđe u Vladu nije iznuđen potez.

 „Ja sam i u završnoj reči podsjetio da sam ne jednom tokom poslednjih nekoliko meseci kazao da sam spreman da respektujući da postoji nepoverenje na jednom delu parlamentarne scene Crne Gore prema performansama izbornog sistema i prema onome što je sadašnja izborna praksa da sam spreman da otvorim mogućnost da ostvarimo dodatnu kontrolu nad spornim pitanjima. Dva su sporna pitanja. Jedno su birački spiskovi a drugo je zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe“, rekao je predsednik Vlade.

Na pitanje „da li se boji izbora“ predsednik Đukanović je odgovorio da se „ni slučajno ne boji izbora“.

„Podsetiću vas da sam takođe nekoliko meseci pre poziva za NATO kazao da primećujem krizu u funkcionisanju vladajuće koalcije, da sam smatrao da bi bilo neracionalno to pitanje otvarati pre nego ispunimo najvažnije državni cilj Crne Gore u 2015. godini – to je dobijanje pozivnice za NATO, a da sam nakon toga spreman da odmah idemo na izbore i da krizu u vladajućoj koaliciji na taj način razrešimo“, rekao je Đukanović.

Predsednik Vlade Crne Gore je rekao da će u skladu sa novim izbornim pravilima Crna Gora biti spremna za izbore najkasnije u septembru i da tu „nema nikakvog spora“.

„Do tada, kao odgovornom čoveku savjest mi nalaže da uradim ono što mogu, a to je da izložim Vladu proveri poverenja u Parlamentu i kao što smo već kazali Vlada je to poverenje dobila i ja sam našao za shodno da učinim potez koji ste prokomentarisali, da otvorim Vladu za učešće parlamentarne opozicije. Ponavljam, to nije iznuđen potez. U više navrata sam govorio da se ne slažem sa opozicijom da su izbori u Crnoj Gori neregularni, ne slažem se sa opozicijom da ima krađe izbora, nije nijedan izbori proces u Crnoj Gori protekao da nije bio nadziran od OEBS-a odnosno od DRA i Saveta Evrope. U svim izveštajima na kraju tih izbornih procesa je konstatovana regularnost izbornog procesa. Dakle, ja mislim da je reč o slabostima gubitnika na izborima koji ne želi da se suoči sa vlastitim slabostima, već pokušava da u ambijentu pronađe razloge svog poraza. Ali, šta god da je kazao sam: u zajedničkom interesu je da otklonimo sumnje“, rekao je predsednik Vlade Crne Gore.

Milo Đukanović je na pitanje novinara da li je ponudom četiri ministarska mesta opoziciji „ponudio više nego što je ona očekivala“ odgovorio da ne misli tako, jer je opozicija očekivala mesto premijera i celu Vladu pri čemu je, kako je rekao deo opozicije, odnosno Demokratski front, smatrao da to treba da realizuju nasiljem.

Opširnije na mondo.me.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image