Kontrast izgrađen nelegalno, dokaze pronašao otac žrtve

09:02:00 19.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Diskoteka Kontrast ne samo da nije imala građevinsku dozvolu, već je i nelegalno izgrađena na javnoj površini, koja pripada Gradu Novom Sadu, pa je zbog toga morala biti zatvorena, godinama pre nego što je požar izbio.

Kontrast izgrađen nelegalno, dokaze pronašao otac žrtve

To su novi, lako dostupni dokazi iz katastra, do kojih nije došlo nadležno tužilaštvo, već Branko Miladinović, otac stradale Tamare Miladinović.

"Oni su bili dužni da to uklone, odnosno da sruše, ili da rešenjem nalože zabranu upotrebe dok god se to ne reši. Znači, ne bi mogla diskoteka Kontrast da radi i ne bi se ovo dogodilo", kaže Miladinović.

Činjenica da je Kontrast više od 15 godina radio kao nelegalno izgrađeni objekat nijednom nije spomenuta u istrazi. Zato Miladinović poručuje nadležnima da nije ni čudo što građani nemaju poverenja u institucije.

Kontrast izgrađen nelegalno, dokaze pronašao otac žrtve

"Tužioci uopšte nisu poštovali tužilački kodeks, kršili su javnotužilačku zakletvu, nisu radili po zakonu i ne štite nas građane. Jadno je to da ja kao građanin Srbije moram ovo sam da radim", kaže on.

Novootkrivene dokaze Miladinović je predao užilaštvu, ali i ministru pravde, gradonačelniku Novog Sada i Gradskom veću.

Nikola Ćirović iz Gradskog veća Novog Sada, koji je i sam bivši pokrajinski inspektor, otvoreno kaže da nadzorni organi svoj posao rade nekvalitetno i često politički, i da bi neko vršio nadzor, mora biti izuzetno stručno sposoban.

"Danas, nažalost, sve političke partije dovode svoje aktiviste da vrše poslove i zadatke u organima državne uprave i imaju javna ovlašćenja. Oni nemaju službenički i profesionalni pristup, već politički", otvoreno kaže Ćirović.

U nadležnom tužilaštvu su za nove dokaze samo kratko rekli da će biti provereni.

Izvor: N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Vasa

, *.dynamic.sbb.rs

"Kontrast" je od sezdesetih godina proslog veka bio cuvena kafana "LASTA" i uvek je bio ugostiteljski objekat. Lako je za proveriti...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?