Potpredsednik Pokrajinske vlade i predsednik vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin objavio je kompletnu svoju imovinsku kartu i osnove sticanja imovine. Vasin je ovo učinio nakon saopštenja Srpske napredne stranke u kojem je pozvan da se sa Bojanom Pajtićem „seti imovine stečene u zemlji i inostranstvu“.

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

„Nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu, 23 godine sam radio u privredi gde sam obavljao veoma odgovorne poslove u velikim kompanijama. Od decembra 2002. godine do danas obavljao sam funkcije pomoćnika pokrajinskog sekretara, pokrajinskog sekretara i potpredsednika u Pokrajinskoj vladi. U periodu od 1986. do 1990. godine bio sam i sudija Suda časti Privredne komore Jugoslavije. Iz Bečeja sam se u Novi Sad preselio 1981. i deset godina sam sa porodicom bio podstanar.

Godine 1990. moja supruga je dobila na korišćenje društveni stan, veličine 58 m kvadratnih od Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ gde je bila zaposlena kao profesorka klavira i taj stan smo otkupili 1993. Ovaj stan smo 1994. prodali i kupili u izgradnji od DP „Neimar“ troiposobni stan, površine 89,9 m kvadratnih, na Novom naselju. Novac od prodaje supruginog stana mi je bio dovoljan za uplatu 75 m kvadratnih, a ostatak od 15 m kvadratnih sam otplatio 2001, nakon dobijenog sudskog spora i nasleđa. U stan sam se uselio sa petočlanom porodicom 1998. i u njemu i danas živim. Stan je u zajedničkom vlasništvu sa suprugom, i stečen je pre nego što sam postao funkcioner.

Garsonjeru od 26 kvadrata, na Novoj Detelinari sam kupio u celosti iz kredita kod „Alfa banke“, koji sam podigao 2011. godine na deset godina, a koji uredno otplaćujem već pet godina. U toj garsonjeri živi moj stariji sin. Nakon prodaje polovine kuće u Bečeju, nasleđene od pokojnog oca, tim novcem sam u 2009. kupio malo parče zemlje u nenastanjenom, šumovitom delu Fruške gore, kod manastira Staro Hopovo, ukupne površine 40 ara i 35 kvadrata, za 100.000 dinara i u decembru 2012. godine jedno jutro zemlje u svom selu Čurugu, za 586.000 dinara. Posedujem automobil marke BMV 320 d, proizvodnja 2003. godine. Imam otvoren račun u Sber banci preko koga primam zaradu i nemam drugih sredstava, kao i prazan devizni račun kod Inteza banke. Nemam ni dinarska ni devizna oročena sredstva.

Svu svoju imovinu, kao i ušteđevinu koja nije velika, prijavio sam uredno Agenciji za borbu protiv korupcije. Agenciji sam takođe prijavio i posedovanje pištolja CZ 99 iz 1991. Imovinu u inostranstvu nemam.

Imam troje dece i ni jedno od njih nema nikakvu imovinu, supruga je vlasnica 1/3 kuće u Sremskoj Kamenici, nasleđene od pokojnog oca. Moj brat živi u porodičnoj kući u Bečeju i, osim nje, poseduje preduzetničku radionicu u kojoj proizvodi sportsku opremu preko dvadeset godina“, stoji u Vasinovom saopštenju.

On je dodao da za sve podatke koje je izneo snosi punu odgovornost, koja podrazumeva momentalnu ostavku ukoliko se dokaže da nije prikazao neku imovinu koju poseduje. On je takođe pozvao funkcionere SNS-a da učine isto, sa posebnim akcentom na osnov sticanja imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari