Nakon fijaska, Džeb Buš se povlači iz izborne trke

Jedan od pretendenata za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Džeb Buš je saopštio da se povlači iz kampanje, nakon što je doživeo još jedan poraz na unutarstranačkim izborima, ovaj put u Južnoj Karolini

Na ovim izborima ubedljivo je pobedio Donald Tramp.

Bušu za spas blede predsedničke kampanje nije bilo dovoljno ni poznato prezime, niti politički pedigre, ali ni donatori dubokog džepa, ocenjuje AFP.

"Večeras suspendujem svoju kampanju", izjavio je Buš, koji je bio na ivici suza nakon razočaranja u Južnoj Karolini, i dodao: "Ponosan sam na kampanju koju smo vodili da bismo ujedinili našu zemlju."

Bivši guverner Floride i sin jednog, a brat drugog američkog predsednika, započeo je kampanju za predsedničke izbore kao favorit da postane kandidat Republikanaca, zahvaljujući tome što je imao podršku političke dinastije Buš i donacije merene milionima dolara.

Iako je po nekim anketama na samom početku kampanje Džeb (62) bio favorit za kandidaturu, do jučerašnjih unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini njegova podrška je pala na jednocifreni postotak.

Poraz u Južnoj Karolini, gde je osvojio tek osam odsto glasova Republikanaca, još je bolnija imajući u vidu da je njegova porodica u toj saveznoj državi uvek imala veliku podršku.

Veliki pobednik unutarstranačkih izbora u Južnoj Karolini je Donald Tramp, što je za Buša bio veliki udarac, pošto mu se američki milijarder tokom čitave kampanje izrugivao i nipodaštavao ga, ocenjuje francuska agencija.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.