Razrešen sudija koji je Miškoviću vratio pasoš

Visoki savet sudstva razrešio je dužnosti, na njegov zahtev, sudiju Vladimira Vučinića, poznatog u javnosti po tome što je, kao predsednik veća u postupku protiv Miroslava Miškovića, doneo odluku da mu privremeno vrati pasoš.

Kako piše Politika, Vučinić je zahtev za razrešenje podneo sredinom januara, kada je zatražio upis u imenik advokata.

Posle pritisaka da svoju, zakonski osnovanu, odluku o vraćanju pasoša Miškoviću, preinači, u medijima su počeli da se pojavljuju napisi u kojima je insinuirano da je u zamenu za vraćanje pasoša primio mito.

Kako te navode nisu demantovali ni predsednik suda ni portparol koji su nadležni za komunikaciju sa medijima, sudija Vučinić je sam odgovorio na optužbe.

Zbog ovog čina, predsednik Višeg suda u Beogradu je, smatrajući da je Vučinić povredio ugled suda, protiv njega podneo prijavu. Disciplinski organi Visokog saveta sudstva su je u prvoj instanci odbacili, ali su u drugom stepenu promenili odluku i proglasili sudiju Vučinića krivim za povredu discipline.

Sudija Vučinić je u međuvremenu i sklonjen sa mesta predsednika sudskog veća u procesu koji se vodi protiv Miroslava Miškovića.

Autor: Fonet

  • miki sns

    21.02.2016 13:16
    Trebao je pitati premijera da li da mu vrati pasoš. Nije valjda da on misli da zna bolje od gospodina premijera šta treba raditi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.