Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dodik potvrdio: Protiv mene i moje porodice vodi se najopsežnija istraga

    Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se protiv njega, njegove supruge, sina, kćerke i oca vodi "najopsežnija istraga koja ima i regionalni karakter".

    U intervjuu za agenciju Anadolija Dodik je rekao da postoje "konkretne stvari koje se sprovode" i da je protiv njegove porodice pokrenuta široka vrsta istrage u mnogim institucijama u RS, pa čak i regionu.

    Po njegovim rečima, po nalogu Tužilaštva BiH napravljen je spisak u okviru kojeg Državna agencija za istrage i zaštitu (Sipa) traži podatke o njemu, Snježani Dodik, Igoru Dodiku, Gorici Dodik i Bogoljubu Dodiku.

    "Snježana je moja supruga, Igor je moj sin, Gorica je moja kćerka, a Bogoljub moj otac. Znači protiv svih tih ljudi pokušava se vršiti haranga. Naravno da to nije jednostavno", rekao je Dodik u intervjuu za agenciju Anadolija, koji su preneli sarajevski mediji.

    On je novinaru te agencije pokazao dopise Sipe, kojima se od različitih institucija traže podaci o njemu i članovima njegove porodice.

    "Pogledajte. Svim institucijama kojima se traži. Pa će me verovatno optužiti da onemogućavam pravdu. Imena moje dece na tim listama za istragu. Otkuda, kako je to moguće? Kako bi ste se vi osećali da vašu porodicu ovako pretresaju", kazao je Dodik.

    On je ocenio da se radi o "najopsežnijoj istrazi koja je ikada vođena protiv nečije porodice u BiH".

    "Nemam nikakvu potrebu da tražim solidarnost ili nešto drugo, ali vam govorim da, naravno, čoveku nije drago da vidi da mu je porodica kompletno napadnuta", kazao je Dodik.

    On je naveo da je i ranije bilo pokušaja da se dovede u vezu sa određenim aferama, a da, kada to, kako je kazao, nije uspelo, Savez za promene putem državnih policijskih i pravosudnih institucija pokušava da dokaže da je umešan u kriminalne radnje.

    "Zloupotrebe institucija sigurno će samo umanjiti njihov značaj", ocenio je on.

    Upitan da li će otići u Sarajevo, ako bude pozvan u Tužilaštvo da da izjavu, Dodik je rekao da je spreman sve odgovore dati u Banjaluci.

    "Ako imaju nešto da me pitaju oko svega toga daću im ovde izjavu. Što se tiče Sarajeva koje dominira i kojim upravlja Tužilaštvo BiH i Sud BiH, naravno da je ono neprihvatljivo za bilo koga", istakao je on.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE