Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Konkretni koraci` za FAP

    Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i predstavnici tri reprezentativna sindikata Fabrike automobila Priboj postigli dogovor o konkretnim koracima za rešavanje problema tog preduzeća, saopštilo je Ministarstvo privrede.

    Predstavnici sindikata rekli su da je jasno da je sadašnje stanje u FAP "apsolutno neodrživo" i iskazali razumevanje za napore koje Vlada Srbije čini kako bi rešila probleme, navedno je u saopštenju.

    "Postignuta je potpuna saglasnost o tome da svi – rukovodstvo preduzeća, sindikati, Ministarstvo privrede moraju zajedno da rade na pronalaženju rešenja koje je održivo i kojim će biti obuhvaćeni svi u FAP", dodaje se u saopštenju.

    Učesnici sastanka su se, kako se navodi, saglasili da će rešenje za FAP biti u isključivo u zakonskom okviru i u skladu sa strateškim opredeljenjem Vlade Srbije da se proces svojinske transformacije okonča.

    U fabrici FAP u Priboju radnici su u utorak počeli štrajk, zbog neizvesne dalje sudbine preduzeća posle propalih pregovora sa finskom kompanijom SISU i neisplaćenih zarada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE