26. februar  2016. 16.03  →  18.13 | Izvor: Tanjug, RTV

Premijer: Autopsija pokazala da su diplomate stradale od detonacije

BEOGRAD -

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar trend odnosa sa Sjedinjenim Državama.

video icon

"Dve autopsije, i u Libiji i u Srbiji, pokazale su da su radnici srpske ambasade u Libiji stradali zbog detonacije, i u isto vreme", rekao je premijer na konferenciji za štampu i ponovio da Srbija čeka da američka strana pruži bili kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci.

Vučić je rekao i da je autopsija nedvosmisleno pokazala da su sve povrede na telima Slađane Stanković i Jovice Stepića nastale istovremeno.

"Moram da priznam da bi to trebalo baš da ne znam ko kreira, pa da u nekoj drugoj detonaciji negde stradaju, pa da ta tela dovlače...čemu to sve? Teško mi je da u to poverujem, ali hajde da budem korektan, da to ne isključim u potpunosti, da čekam da nam američka strana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci", rekao je premijer i dodao da je teško je da se pronađe bilo koji argument za sumnju u ono što smo imali do sad.

"Po nama su to uradili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

On je istakao da "političke izjave" po tom pitanju ne želi da komentariše, jer je, kako je rekao, lako sticati političke poene, ali da je isto tako lako vratiti se u prošlost.

Za Srbuju je od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, "ali ne u političkom i iskrivljenom smilu, zarad sticanja jefitnih poena i patetične politike", već kako bi se znalo ko je ubio Jovicu Stepića i Slađanu Stanković, naglasio je.

Premijer je rekao da će se sutra ujutru ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom, navodeći da je važno i da odnosi sa tom zemljom ne budu "zamrznuti" i da se ne uništi pozitivan trend odnosa u potpunosti, jer od toga zavisi budućnost zemlje.

Ne bih se kladio na to da sam uplašen

Vučić je izjavio da će, u narednih nekoliko dana, doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti "koliko se uplašio".

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara koliko su tačne spekulacije da neće biti izbora, jer se komplikuje pitanje sa migrantima, primetio da oni koji o tome govore nisu zabrinuti zbog migranata, već žele da kažu da premijer nema podršku.

"Nisu ti koji o tome govore na društvenim mrežama i u pojedinim medijima stvarno zabrinuti zbog migrantske krize, niti drugih pitanja, već bi da kažu da Vučić nema podršku i poverenje naroda, pa se uplašio narodne volje, pa ću migrantsku krizu da iskoristim kao dovoljan razlog", rekao je premijer.

On je dodao da je dobro "dok ga vide uplašenog", iako se, kaže, "na to nikada ne bi kladio".

"Izbore će raspisati predsednik Republike, i predsednica Narodne skupštine, a videćemo kada. To je njihova nadležnost. A da li ću ja da donesem odluku zavisi od toga koliko sam se uplašio, a to će da vide u narednih nekoliko dana", poručio je Vučić.

Srodne vesti

Broj komentara: 3

zeljko  26. 02. 2016. | 16:53
Ameri se boje Vucica .
Stranac  26. 02. 2016. | 17:53
Ja ovog coveka uopste ne razumem ,kome se on obraca,
kome preti?Pravi diplomata nema sta,odvojte ga od Amera
opet ce nas uvesti u rat.
Geza  26. 02. 2016. | 19:13
@Stranac Nije problem što ga Stranac ne razumijete,ja mislim da on ni sebe ne razumije.U toj trci da što više bude u medijima i da da što više izjava,sada već više ne kontroliše ni svoje izjave pa se u toku dana i sam negira.Preigrao se sa izborima,kao Sloba.Svjestan je da če mnogo gore proće,čak u pojedinim momentima više sebe i ne vidi kao premijera,pa čak odustaje i od partije koju vodi.Sama partija je ozbiljno načeta neslogama i grabljivošću,gpočev od položaja do novca.Trka je sve opasnija i sve bezobzirnija,pa partijski drugovi podmeću nogu jedan drugom.Na lokalu je to još izraženije,a što mu je poznato.Uz to veliki i neoprostiv potez je predaka Kosova i MEtohije i potpisivanje sporauma sa NATO-m.Kako izbori se budu približavali sve će biti više protivnika.Jedan od najvećih problema je i naglo siromašenje naroda,sve veća poskupljenja,prodaja zemlje strancima,ogromna nezaposlenost,veliki porezi i nameti,divljanje MMF-a.Mislim da vučić u Srbiji trenutno ima veliki broj protivnika,
5
1