Najnovije vesti
Vesti Hronika
TUGA, BOL, NEVERICA Sahranjeni Slađana Stanković i Jovica Stepić

TUGA, BOL, NEVERICA Sahranjeni Slađana Stanković i Jovica Stepić

Veliki broj ljudi okupio se na groblju Zbeg u Borči da uputi poslednji pozdrav Slađani Stanković, vezisti srpske ambasade u Libiji, koja je posle više od tri meseca u zarobljeništvu stradala u subotu u libijskom gradu Sabrati. Gotovo istovremeno, vozač Jovica Stepić sahranjen je u selu Makce kod Velikog Gradišta.

sahrana Sladjana Stankovic02 foto Tanjug S Ilic Foto: S. Ilić / Tanjug
sahrana Sladjana Stankovic02 foto Tanjug S Ilic
Foto: S. Ilić / Tanjug

U suzama, bolu i neverici, rođaci i prijatelji stigli su u kapelu kako bi izjavili saučešće porodici i zapalili sveće.

Sahrani je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Foto: S. Ilić / Tanjug

"U kolektivu ambasade isticala si se vedrinom. Ambasadu si doživljavala kao svoju kuću. Kada je Libija počela da se menja, ti se nisi promenila, bila si trajan uzor požrtvovanja. Pokazala si veliku hrabrost. Kada se pucalo, odlazila si gde drugi ne bi smeli. Posle svih iskušenja ti si ostala ista - spremna da pomogneš i posavetuješ. Otišla si hrabro i časno. Umesto da uživas u odrastanju Milice i Staše pridružila si se kolegama koje su otišle. Ministarstvo spoljnih poslova i kolege pamtice te kao vedru lepu i nasmejanu", stoji u oproštajnom pismu koje su Slađani posvetili službenici Ministarstva spoljnih poslova, a koje je pred svima pročitao jedan od kojega.

Foto: A.Đ. / RAS Srbija

Srpski državljani Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su oteti još u novembru prošle godine poginuli su u američkom bombardovanju kampa ISIS-a u libijskom gradu Sabrati. Ove tvrdnje, međutim, Pentagon odbacuje, navodeći da su Srbi bili mrtvi i pre nego što su oni započeli bombardovanje.

Jovica Stepić sahranjen je na mesnom groblju u selu Makce kod Velikog Gradišta, a ispred MSP sahrani je prisustvovala državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Roksanda Ninčić.