• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dirljivo otvaranje FEST-a: "Pobednik" za Valtera

Izvor mondo.rs

U Centru "Sava" otvoreno 44. izdanje FEST-a. Najemotivniji trenutak - uručenje nagrade "Beogradski pobednik".

U beogradskom Centru "Sava" u petak uveče je svečano otvoren FEST, u okviru kojeg će biti prikazano 110 premijernih filmova na više lokacija.

Ceremoniju otvaranja vodili su glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović koji su poručili da FEST, u skladu sa ovogodišnjim sloganom, zaista briše granice.

"Dok se svet ponovo deli na Istok i Zapad, FEST je mesto gde se Rusi i Amerikanci druže", pročitala je atraktivna glumica na svečanom otvaranju, na kom su Aleksandra Kovač i Marko Tolja otpevali svoj duet "Ljubav".

Velimiru Bati Živojinoviću, jednoj od najvećih zvezda domaćeg filma, dodeljena je nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, koju je primila njegova supruga Lula jer je slavni Valter još uvek na oporavku zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

"Čovek koji je pobeđivao Hitlera i na filmu, i u vicevima" - ovako je najavljen kolaž inserata  Bate u punoj snazi, kako se obračunava sa Nemcima, a publika je burnim ovacijama pozdravila njegovu suprugu Lulu.

Nagrada Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo dodeljena je gostu FEST-a, reditelju Džonu Mektirnanu, kao i glumici Viktoriji Abril, koja je, na zadovoljstvo beogradske publike, imala tu čast da proglasi 44. FEST otvorenim.

"Jipikajej, gospodine Mektirnan", rekao je glumac Gordan Kičić dok je reditelju filmova "Umri muški" uručivao nagradu.

Jipi kajjej
Izvor: YouTube

Abrilova, koja je pozdravljena burnim ovacijama, zahvalila se beogradskoj publici i nagradu posvetila Ričardu Lesteru, u čijem filmu "Robin i Marijana" je debitovala 1976. godine. 

Značajna počast ukazana je domaćem filmu "Vlažnost" koji će biti prikazan nakon ceremonije otvaranja, a ekipa filma na čelu sa rediteljem Nikolom Ljucom i glumcima Tamarom Krcunović i Milošem Timotijevićem će se pokloniti publici posle projekcije.

Tokom narednih deset dana biće prikazano 110 premijernih filmova u Sava centru, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, Fontani, Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju jugoslovenske kinoteke, a od ove godine i u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center. Od 27. februara počinju projekcije i u Novom Sadu, Kragujevcu, Podgorici i Budvi. Jedan od najpopularnijih filmova ovogodišnjeg programa je "Mladost" Paola Sorentina za koji je ostalo još veoma malo ulaznica, a velika potražnja vlada i za filmovima "Ave Cezare" braće Koen, "Nerazuman čovek" Vudija Alena, i "Kerol" Toda Hejnsa.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aaaaa

Cestitam,zdrav nam bio ljudino.Zasluzeno milion puta.Bata Zivojinovic jedan a umetnik za sve...

OooOo

Ni 1 komentar za velikog Batu Zivojinovicai fest,a za farnu i parove gomile,i treba da kolektivno propadnemo sa SNS,katastrofa teska. Inace Bata je zreo za barem 5-6 oskara!!!

Živ je Draža, umro nije

@OooOo Zalosno, da. Btw, Bata Zivotinja, najveca ziva legenda Srbije!!!

SERIJE