Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:39, 29. 2. 2016.

| Društvo

Donirali leskovačkoj Opštoj bolnici 6,4 miliona dinara

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-Bolnica-Leskovac.jpg
Novac neophodan za kupovinu reanomobila i druge medicinske opreme; foto: D.M.

Lokalne samouprave iz Jablaničkog okruga i vlasnici malih i srednjih preduzeća donirali su novac Opštoj bolnici u Leskovcu za kupovinu neophodne medicinske opreme za delovanje u vanrednim situacijama.

Od ukupne sume lokalne samouprave donirale su 3,6, a 23 privrednika 2,8 miliona dinara.

Reč je o prvoj u nizu donatorskih konferencija u organizaciji predstavnika Saveta Jablaničkog okruga čiji je cilj da se prikupi oko 30 miliona dinara za kupovinu dva reanimobila i druge opreme koja će se koristiti isključivo za urgentno medicinsko zbrinjavanje pacijenata povređenih u masovnim saobraćajnim nezgodama, poplavama i požarima i eventualnim ratnim stanjima – rečeno je na konferenciji.

Načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković očekuje da će do kraja godine biti prikupljen sav novac, a nedostajuća sredstva biti obezbeđena od Ministarstva zdravlja i Kancelarije za vanredne situacije. 2 Na prvoj konferenciji prikupljeno 6,4 miliona dinara; foto: D.M.

Vi potvrđujete da se humanizam rodio sa vama i da nije potrebno da imate samo novac, već i dušu, želju da pomognete drugima. Ovim činom potvrdili ste visok stepen društvene odgovornosti - ocenio je Stojiljković.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je da će sam donirati na sledećoj konferenciji 100.000 dinara, a isto su obećali i predsednik Regionalne privredne komore Goran Jović, ali i direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević.

Prethodnih godina smo naporno radili da osavremenimo bolnicu i uspeli da obezbedimo donacije u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara - kazao je Cvetanović.

Direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević kazao je da Opšta bolnica trenutno nema ništa od medicinskog materijala i od opreme za slučaj vanredne situacije.

Ono malo što smo imali, potrošili smo oko migranata, u nesreći koja se prošle godine dogodila na teritoriji našeg grada, kada smo potrošili 3 do 4 miliona dinara za zbrinjavanje povređenih kako bi im pružili adekvatnu negu. Ovo je prva donacija za vanredne situacije zbog čega sam veoma srećan - kazao je Dimitrijević.

Dodao je da su za te svrhe Bolnici potrebna dva reanimobila sa kopletnom opremom za urgentna stanja – defibrilatori, monitori, respiratori, ćebad, pidžame i druga oprema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovica Nedeljković

    15:58 // 2. 3. 2016.

    Dobro je što je pokrenuta akcija za dva reanimobila i ostalele opreme a mene interesuje zašto niste razmatrali moj zahtev da se za Opštu bonicu Leskovac kupi magnetna rezonanca a ne da osiguranici idu u Niš gde se čeka po više od godinu dana.Zahtev sam pedneo dva puta još pre dve godine a o tome nisam ni obavešten.Magnetna rezonanca u Nišu je jedna a pokriva područje cele Južne Srbije i deo Kosova

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: