Dva izvršitelja pred zabranom rada

U toku je pet disciplinskih postupaka protiv izvršitelja pred Disciplinskom komisijom.

Od toga, u dva slučaja postoje predlozi za zabranu obavljanja delatnosti.

U Komori izvršitelja kažu da ne mogu da saopšte imena "okrivljenih" sve dok traje postupak. Ipak, objašnjavaju da sankcije mogu biti izrečene, između ostalog, zbog svesnog prikrivanja zakonske smetnje koja je uslov za imenovanje izvršitelja, obavljanja delatnosti nespojive sa ugledom izvršitelja, ponavljanja disciplinskih povreda, preduzimanja radnji u postupku i pored postojanja razloga za isključenje, povrede dužnosti čuvanja službene tajne i prekoračenja ovlašćenja poverenih zakonom...

Bilo je različitih razloga za disciplinske postupke i išli su od nepravilnosti prilikom prodaje nepokretnosti dužnika do pretnji dužnicima. Bilo je čak i finansijskih mahinacija.

Novosadski izvršitelj Svetislav Ćurčić je trenutno pod budnim okom nadležnih zbog optužbi da je uzeo milione od građana - dužnika za komunalne usluge, koje je navodno zadržao, umesto da ih prosledi poveriocu. Okrivljeni je, međutim, ovo demantovao.

Disciplinska komisija je, inače, obrazovana u oktobru 2014, a do 19. februara ove godine donela je 26 rešenja o disciplinskoj odgovornosti izvršitelja. Osam disciplinskih postupaka je pokrenuto na predlog Ministarstva pravde, a ostalih 18 je inicirala Komora izvršitelja. Jedan postupak je obustavljen zbog zastarelosti.

Do sada je izrečena jedna trajna zabrana obavljanja delatnosti, jedna zabrana obavljanja delatnosti od tri meseca, jedna javna opomena, 17 opomena i šest novčanih kazni u rasponu od 50.000 do 500.000 dinara.

Ivan Stević iz Beograda za sada je jedini koga je Disciplinska komisija, na zahtev ministra pravde, trajno razrešila dužnosti. On je, mimo Komore izvršitelja, preuzeo 1.130 predmeta od komunalnog preduzeća "Metroparking" iz Beograda i za to naplatio avans od 45.000 evra.

Autor: Novosti

  • Sladja

    22.03.2016 18:00
    ekskluziva
    Curcicevom kancelarijom svojevremeno je haracio bivsi pripadnik crvenih beretki Vukasin V. iz Zmajeva sa podebelim kriminalnim dosijeom. Inace, ovog automehanicara drugari iz Trece ili koje li vec Srbije skinuli su sa biletarnice Stranda, obukli u lister odelo i postavili ga u svoje odrede. Tako su zajednickim snagama PRODAJOM PREDMETA "ZARADILIi" 88 MILIONA dinara tokom cele 2013 godine, u vreme kada je Curcic drzao monopol nad predmetima Informatike. Mali posilni Vule, osisan na opasno kupuje crni Audi Bg..... i sa drugarima bahanalise u restoranu Sajka. Zaposlenima preti gepekovanjem, i razno raznim ucenama ali se o svojoj svalerki Milici iz Ravnog Sela lepo brinuo, ta zajedno su pre Cucica haracili poznato Miloradovo transport preduzece. Nakon proterivanja iz ove kancelarije za Vukasina se brinu i dalje drugari iako je vec pun ko brod, pa ga daju drugom izvrsitelju a Milicu gazdinu kci u Informatiku u pravnu sluzbu. Ah, imam jos mnogo toga da ispricam o ovome.. nastavak sledi
  • neznalica sam,pardon

    07.03.2016 15:52
    kad je stiglo da zastari,pa tek juce su ih navatali?
  • Siže priče

    07.03.2016 15:01
    Nemojte zaboraviti čija je ideja bila da se uvedu haračlije - izvršitelji.
    Isti ovi za koje želite ponovo da glasate. Isti ovi sa kaznama od 150.000.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.