Oko 300.000 kineskih funkcionera kažnjeno zbog korupcije

Kineska vladajuća Komunistička partija je prošle godine kaznila oko 300.000 zvaničnika zbog korupcije.

Oko 200.000 zvaničnika je dobilo lakše kazne, dok su ostali dobili teže. Kineski predsednik Xi Jinping je poveo kampanju protiv korupcije i to je njegov prioritet. Mnogi političari su završili u zatvoru nakon što je dokazano da su učestvovali u korupciji.

Kineski državni mediji svakodnevno objavljuju izveštaje o istragama i kaznama zvaničnika zbog optužbi za mito, zloupotrebu položaja i korupciju.

Broj kažnjenih zvaničnika u 2015. godine saopšten je na godišnjoj sednici parlamenta.

BBC-jev analitičar u Kini Majkl Bristou je rekao da nema sumnje da će se borba protiv korupcije nastaviti.

Autor: 021

  • Rusofil_IQ0

    07.03.2016 15:18
    Nacionalna svest u narodu nula, isto kao i kod nas!
    Ova politika drzi vodu dok majstor ne ode, realno bas me interesuje da li ce uspet da se odrze sa tim nivoem korupcije, po meni slicno kao i mi sto smo slali na goli otok, pa nam se na kraju sve obilo o glavu jer je takve ljude jako tesko iskoreniti ako je to drutvena norma regiona
  • nervirach

    07.03.2016 13:13
    I nedavno streljan ministar finansija. Ima citav spisak, knjiga nad kojima je izvrsena egzekucija zbog malverzacija od 1990. Moze se skinuti i lako se nadje u pretrazivacu.
  • Inspektor Višekruna

    07.03.2016 09:44
    E tako se to radi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet