Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 7. 3. 2016.

| Društvo

Sakupljeno dovoljno potpisa za sednicu posvećenu DRI

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opozicija
Opozicija počela sa prikupljanjem potpisa još pre mesec dana; foto: JV arhiva

Opozicione stranke u Nišu, uz podršku pojedinih odbornika većine, uspele su da prikupe i više od 21 potpisa koliko je neophodno za zakazivanje vanredne sednice Skupštine na kojoj će se raspravljati o izveštaju državnih revizora o zloupotrebi skoro petine gradskog budžeta.

Zasada spisak ima 23 potpisa i, kako kaže lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović, još nije predat Skupštini Grada.

Poslednji su, priča Jovanović, svoje potpise dali donedavni odbornik Srpske napredne stranke Dragan Čorbić i dve odbornice Nove Srbije, stranke koja u lokalnom parlamentu predstavlja deo vladajuće većine.

Što se nas tiče mi ćemo to da predamo danas ili sutra. Mi ništa nismo taktizirali jednostavno juče smo to prikupili. Dalje je sve na niškoj Skupštini, a mi ne odustajemo od ideje da se na sednici diskutuje o izveštaju DRI -  kaže Jovanović.

velickovic Veličkovićeva potpisala zahtev, jer želi da zna kako se troše njene pare; foto: JVAleksandra Veličković, jedna od dve odbornice Nove Srbije koje su potpisale zahtev za vanrednu sednicu, kaže da je potpis dala jer je smatrala da odbornici imaju pravo da budu upoznati sa izveštajem revizora.

Imamo pravo da znamo kako se troše naše pare i iz tog razloga smo moja kolegenica i ja potpisale inicijativu da se zakaže sednica. Smatrale smo da je to naša moralna obaveza i građani moraju da budu upoznati sa izveštajem - kaže Veličkovićeva.

U kabinetu predsednika Skupštine kažu da zahtev odbornika još nije stigao, te zbog toga ni predsednik parlamenta Mile Ilić nije hteo da daje nikakve izjave, a više o zakazivanju sednice će se znati u narednim danima.

Podsetimo, opozicija potpise za vanrednu sednicu posvećenu DRI sakuplja već više od mesec dana, a i pored pritiska javnosti, vladajuća većina nije želela da samoinicijativno na dnevni red sednice parlamenta uvrsti izveštaj DRI koji je pokazao da je aktuelna vlast nenamenski potrošila 1,6 miljardi dinara.


Problem i sa Gradskom izbornom komisijom

Iako su odbornici opozicije na poslednjoj sednici parlamenta ukazivali da nova komisija koja bi trebalo da sprovodi izbore u Nišu ima više od polovine članova koji su deo vladajuće većine, pojavio se i novi problem.

Kako kaže Branislav Jovanović, novimenovana predsednica komisije Jelena Žarić Kovačević je i kanditat za narodnog poslanika SNS, što je po njemu sporno.

Čini mi se da tu ima problem i da samo zbog toga moramo ponovo da zasedamo, jer je Žarićeva kandidat za poslanika. Mislim da to neće moći - kaže Jovanović.

Podsetimo, Žarić Kovačević je od 2012. do poslednje sednice parlamenta obavljala funkciju zamenika sekretara Skupštine, a na listi SNS potencijalnih kandidata za narodne poslanike je druga najbolje rangirana od svih južnjaka, nalazi se na 53. mestu i ima velike šanse da se nađe u skupštinskim klupama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • борко

    21:17 // 7. 3. 2016.

    Овима са фотке је народ већ давао поверење на изборима. Имали су власт. И они су све упропастили и довели својим нерадом и незнањем на власт садашњу власт. Шта хоће још? Никоме више мој глас! То је став поштене Србије! Па ако могу нека гласају са 0 гласова. Да се једном за свагда већ виђени склоне са политичке сцене ове мале, сиромашне и избезумљене земље.

  • Superhik

    18:58 // 7. 3. 2016.

    Stvarno se lomim i nema sta necu da glasam ni za SNS ali ni za Ove Zute jer cu jednostavno da ih sve precrtam sta i zasluzuju...

  • AntiPA

    18:23 // 7. 3. 2016.

    Jooj, ovo ce biti komedija! Niški politicari govore o budzetu! Pa ja odavno nisam cuo bolji pocetak vica. "Razgovarala dva niška političara o budžetu Grada..." :)))))) Kad se daje ovo? Moze li da se reprizira u pozoristu ili na televiziji? Youtube place za ovakvim sadrzajem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: