Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 7. 3. 2016.

| Kultura

Vuković “ispratio” i trećeg predsednika Upravnog odbora

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-800x600-narodno-pozoriste-Nis.jpg
Narodno pozorište; foto: JV

Zato što je, kako kaže, na pojedinim sednicama Upravnog odbora niškog Pozorišta ponašanje direktora Ivana Vukovića bilo “neprimereno”, ali i zbog još nekih problema, predsednica UO Svetlana Dejanović Avramović podnela je ostavku.

Ovo je treći odlazak predsednika UO od početka Vukovićevog mandata.

Prema rečima Dejanović Avramovićeve, neke sednice su bile neprimerene “kulturnom ponašanju i domaćem vaspitanju”.

I to što je Vuković u nekoliko navrata insistirao da se novinarima "Južnih vesti" zabrani da prisustvuju sednicama, kaže, može se protumačiti i kao pritisak na rad Upravnog odbora. 

Tada se desilo i da je Vuković na sednicu uveo nepoznato lice, svog prijatelja Svetu Vezenkovića, uprkos tome što ja to kao predsednik nisam dozvolila. Nisam mogla da ga izbacim, a ja odlučujem kao predsednik ko može da prisustvovati. To se jednom desilo, ali to je bez presedana - kaže ona.


"Niška opera još uvek amaterska"

490x370-490x370-490x370-Ivan-Vukovic Ivan Vuković; foto: arhiva JVSvetlanu Dejanović Avramović, kako sama tvrdi, niko nije poslušao kada je pokušala da upozori da “začeci niške opere ne bi trebalo da idu putem kojim idu, jer će ostati na granama amaterizma”.

Dok su oni tvrdili da je niško izvođenje opere “Slepi miš” u Beogradu 2013. godine doživelo ovacije, beogradska kritika je rekla drugačije - da smo u okviru amaterskog pokušaja možda i uspeli. Ova kritika je trebalo da bude prezentovana javnosti, a nije - navodi Dejanović Avramovićeva.

Ona smatra i da je neprimereno što su “solisti javno izjavljivali da će pevati besplatno, a zapravo su plaćeni za svako izvođenje”.

Podsetimo, Svetlana Dejanović Avramović je na mestu predsednika Upravnog odbora niškog teatra zamenila Nebojšu Ozimića koji je 2013. godine dao ostavku, nakon dva meseca mandata, “u znak protesta zbog političkog imenovanja Ivana Vukovića za upravnika“.

Pre toga, predsednik Upravnog odbora je bio Dejan Petković koji je formalno “smenjen na sopstveni zahtev”, ali je on tvrdio da nikakav zahtev nije podneo.

Osim predsednika, i nekoliko članova Upravnog odbora je od početka Vukovićevog mandata podnelo ostavke.

Tako je februara 2013. godine, zbog sukoba sa Vukovićem, koji je tada bio v.d upravnika, ostavku podneo književnik Zoran Ćirić. Iste godine ostavku je podnela i doktorka Nevenka Despotović kao i glumac Aleksandar Mihailović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavran Ravenovic

    10:12 // 8. 3. 2016.

    Da podsetim, za istaknuti doprinos amaterskom bavljenju operom (režija jedne operete), ivan vuković postao je docent na fakultetu umetnosti u Nišu, gde ni manje ni više, predaje Glumu i Operski studio. A to što je postao VD direktora još tokom studija, i da mu je studiranje priznato kao potradnreban petogodišnji radni staž, presedan je bez presedana.2015.,dobio je i plaketu fakulteta umetnosti!

  • žika

    21:27 // 7. 3. 2016.

    Da smo mi neki grad mi smo bojkotovali pozorište sve dok se ovaj ne izbaci

    • Dragoljub J.

      00:54 // 8. 3. 2016.

      To je dobra zamisao. Treba formirati najpre FB grupu - "Bojkot prestava Niškog pozorišta do odlaska Ivana Vukovića sa mesta direktora!". I To je vid građanske neposlušnosti, jer odlascima na predstave prećutno aminujemo nezakonito upravnikovanje jednog osionog i bahatog derišta dovedenog da se igra sa budžetskim parama i našim zdravim razumom.

    • shaft

      05:21 // 8. 3. 2016.

      Losi glumci,amaterske i tezgaroske predstave i nerad ce uciniti svoje!Sala se samo puni kad politicke stranke drze promocije,nece moci budzet da izdrzi parazitiranje.

  • Komendija

    18:58 // 7. 3. 2016.

    Živi dokaz da ovaj visokoobrazovani covek vodi ovaj brod direktno u svetlu budućnost. Pre me je samo kultura i domaće vaspitanje teralo da ostanem do kraja predstave, a u poslednje vreme ne dozvoljavam sebi luksuz odlaska u ovu divnu instituciju. Ipak ne želim da padam u iskušenja, mnogo mi je lepše kod kuće i imam utisak da se više kulturno oplemenim putem interneta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: